Osmanağa'da sağlık seminerleri sürüyor

Osmanağa Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta yapılan sağlık seminerinin konusu menopozdu.

17 Ocak 2013 - 13:58
Osmanağa Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta yapılan sağlık seminerinin konusu menopozdu. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Mete Bostancı ve ekibinin Gönüllü Evi’nde verdiği semineri çok sayıda gönüllü ve izleyici izledi.
Dr. Bostancı, menopozun doğal bir olgu olduğunu, ancak neden olduğu rahatsızlıkların günlük yaşamı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, kadınların menopoz dönemlerini rahat geçirebilmeleri için, bu dönemin doktor kontrolünde geçirilmesi önerildi. Bu arada mamografi çekimi ve smear testlerinin, kadınlar tarafından önemle takip edilmesinin, kanserden korunmak ve erken teşhise yararları anlatıldı. Tüm bu sağlık hizmetlerinin Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirildiği söyleyen Dr. Bostancı, merkezi projeksiyon görüntüleriyle tanıttı. Slaytları izleyen pek çok izleyici, seminer sayesinde merkezi yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirttiler ve bu hizmetinden dolayi Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Program, Osmanağa Gönüllüevi Başkanı Şükran Gülgen’in, Dr. Mete Bostancı’ya teşekkür etmesiyle sona erdi.
 
DİYABETLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ’
4 Ocak Cuma günü Osmanağa Gönüllü Evi’nde yapılan “diyabet” konulu sağlık semineri, gönüllüler tarafından ilgiyle izlendi.
Medikalpark Hastanesi doktoru Enver Şükrü Göncüoğlu diyabet hastalığını tüm safhalarıyle anlattı. Ensülinin vücuttaki görevi, çeşitleri ve kimlerde görüldüğü hakkında bilgi verdi. Ayrıca hastalığın belirtileri, kontrolü ve kişisel kontrolünün nasıl yapılacağı konularında bilgi aktardı. Diyabette eğitimin, diyetin ve egzersiz yapmanın önemi vurgulandı. Katılımcıların çeşitli soruları doktor Göncüoğlu tarafından açıklayıcı bilgilerle cevaplandırılıd. Hastalığa yakalanmadan önce hayatımızda yapmamız gereken değişiklikler, sağlıklı yaşamanın kuralları anlatıldı. Semineri Kadıköy Gönüllü Merkezi yöneticilerinden Ayşen Gürer, Nurhan Kutman ve Gülçin Ergun da izledi. Gönüllü Evi Başkanı Şükran Gülgen, konuşmacı Doktor Enver Şükrü Göncüoğlu’na teşekkür etti ve günün anısına küçük bir hediye verdi. Etkinlik, katılımcılara çay ikramı yapılmasıyle sona erdi.

ARŞİV