Osmanağa'da açılış toplantısı

Osmanağa Gönüllü Evi’nde tüm gönüllü üyelerin katılımıyla 2013-2014 sezonu açılış toplantısı yapıldı.

18 Aralık 2013 - 09:56
Osmanağa Gönüllü Evi’nde tüm gönüllü üyelerin katılımıyla 2013-2014 sezonu açılış toplantısı yapıldı. Açılış konuşmasını Gönüllü Başkan Hülya Arabacı yaptı. Başkan Arabacı, konuşmasında Cumhuriyeti korumak ve kollamak görevinin 90 yıl geçmesine rağmen hâlâ bitmediğini, Atatürk’ten bir anı anlatarak vurguladı; “1933 yılında Cumhuriyetimizin 10. yılında Ata’ya sormuşlar, ‘Atam siz ölünce memleketin hali ne olacak?’ Bu soru karşısında Ata gururla ve memnun bir ifade ile şöyle cevap vermiş: ‘Mustafa Kemaller bugün 20 yaşında’
O gün ki Mustafa Kemaller ve onların yetiştirdikleri 30-40-50-60 ve 70’er yaşındadırlar. Biz gelecekten ve gençlerden çok umutluyuz, onun için buradayız.”
Osmanağa Gönüllü Evi’nde yapılan toplantıda yeni yönetim ve komite başkanları tanıtıldı. Komitelerde görev almak isteyen üyeler istedikleri komiteye yazıldı.
Başkan Hülya Arabacı, sözlerine “Buraya gelen her arkadaşımız fikirleri ile ve yüreği ile gelmelidir, ancak o zaman başarılı oluruz” diyerek devam etti ve
Nâzım Hikmet’in “Tahir olmak da ayıp değil Zühre olmak da hatta aşk yüzünden ölmek de ayıp değil. Bütün mesele Tahir ile Zühre olmakta yani yürekte” dizeleri ile sözlerini bitirdi.
Programın sonunda Kadıköy Belediyesi’nin hizmetlerini tanıtan bir film gösterimi yapıldı. Pek çok üyenin bu hizmetlerden haberdar olmadığı ve hizmet birimlerinin adreslerini bilmedikleri saptandı. Açılış, çay ve ikramlarla sona erdi.
 
ALİ GÜRLÜ İLE SÖYLEŞİ
Osmanağa Gönüllü Evi’nde 30 Kasım Cumartesi günü, Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Gürlü ile Ustalara Saygı ve Ahde Vefa Günü yapıldı.
Ali Gürlü, etkinlikte Ali Ekber Çiçek, Turan Engin, Ahmet Sezgin ve Ömer Şan’ın sanatçı yönlerini anlatarak ustalardan türküler okudu ve TRT İstanbul Radyosu’nda yapılmış olan söyleşilerden örnekler dinletti. Konukların da türkülere katılmasıyla duygusal anlar yaşadı. 
Ülkemizde sanatçıların öldükten sonra da unutulmaması adına bu tür etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğine vurgu yapılarak, bu tür söyleşi ve anma günlerinin tekrarlanması dilekleriyle söyleşi sona erdi.
 
ÖĞRETMENE SAYGI GÜNÜ
 
22 Kasım Cuma günü, Osmanağa Gönüllü Evi’nde kutlanan Öğretmenler Günü’nde duygu ve coşku bir arada yaşandı.
Osmanağa Gönüllü Evi Başkan Yardımcısı emekli öğretmen Mustafa Ayar ile Sosyal Komite Başkanı emekli öğretmen Gülsüm Tarhan’ın hazırlayıp sunduğu, Cüneyt Susmuş’un görsellerle desteklediği anma programı alışılmışın dışında bir kutlama oldu.
Gönüllü Evi Başkanı Hülya Arabacı’nın açış konuşmasından sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile programa başlandı.
Emekli öğretmen Mustafa Ayar öğretmenler Günü’nün anlamı ve tarihsel gelişimini anlatan bir konuşma yaptı.
Gülsüm Tarhan ise öğretmenlik mesleğinin duygu yönünü anlatan bir konuşma ile misafirleri okul yıllarına taşıdı ve “Dünyanın bütün çiçeklerini getirin bana” şiirini okdu.
Van depreminde ölen 75 öğretmenimizin ve Sinop Öğretmen Lisesi Korosu’nun kliplerinin izlenmesinden sonra Rutil Bilginer okuduğu şiir ile “Ben öğretmen olacağım” dedi. Perihan Ayar’ın “Öğretmenim” şiiri izleyenleri duygulandırdı. Programın bundan sonraki bölümünde Ali Rıza Binboğa’nın “Öğretmenim” şarkısı, Onuncu Yıl Marşı ve “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” türküsünün klipleri izlendi. Program, Öğretmen Marşı ile Ankara’nın taşına bak görsellerinin izlenmesinin ardından Gönüllü Evleri Yönetim Kurulu üyelerinden Nurhan Kutman ile Ayşen Gürer’in teşekkür konuşmaları ile tamamlandı.

ARŞİV