Osmangazi İlkokulu bu yıl da kapanmıyor!

Kapatılması gündemde olan Osmangazi İlkokulu’nun müdürü Sami Çakar, iyi haberi verdi: “Okulun yeni dönemde de kapatılması gündemde değil.”

17 Temmuz 2014 - 15:38
Kapatılması gündemde olan Osmangazi İlkokulu’nun müdürü Sami Çakar, iyi haberi verdi: “Okulun yeni dönemde de kapatılması gündemde değil.”
 
Gamze YAMALI
Öğrenci azlığı nedeniyle kapatılması gündemde olan Kadıköy’ün 100 yıllık okulu Osmangazi İlkokulu bu yıl da kapanmayacak. Okulun görevlendirmeyle gelen yeni müdürü Sami Çakar, gazetemize yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile yapılan görüşmeler sonucunda okulun kapatılmayacağını öğrendiklerini söyledi.
Çakar, yeni mezunlarla birlikte öğrenci sayısının 100’ün altına düşmesi tehlikesi yaşanan ve geçen yıldan itibaren müdürlük kadrosu bile bulunmayan okula, bu seneden itibaren yeniden müdürlük normu açılacağını; özel eğitim sınıfları açılarak öğrenci sayısının arttırılacağını ve böylece okulun kapatılmasının söz konusu olmayacağını belirtti.
Tüm Yeldeğirmenlileri ilkokul çağındaki çocuklarını Osmangazi İlkokulu’na kayıt yaptırmaya çağıran Çakar, okullarına sahip çıkan mahalleli ve velilere teşekkür etti.
Tarihi Haydarpaşa Garı’ını yapım sürecine uzanan okulun 100. Yaşında öğrenci azlığı nedeniyle kapatılması gündeme gelmişti. 114 öğrencisiyle özel ve butik bir eğitim sunan okulun öğretmen, öğrenci ve velileri okulun kapatılmaması için mücadele etmiş, 100. Yıl Şenliği’yle seslerini duyurmuştu.
 

ARŞİV