Otizmli gençler sporla hayata bağlanıyor

Otizmli bireylerin toplumsal görünürlüğü için Dünya Otizm Farkındalık Günü olan 2 Nisan’ın önemli bir anlamı var.

10 Nisan 2014 - 10:55
Mustafa SÜRMELİ

Otizmli bireylerin toplumsal görünürlüğü için Dünya Otizm Farkındalık Günü olan 2 Nisan’ın önemli bir anlamı var. Bu günle başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde otizmle ilgili toplumsal bilincin artırılması, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması için tüm dünyada kampanyalar ve çalışmalar düzenleniyor. Sportizm Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği de bu önemli günde, toplumu otizmli bireylerin farkına varmaya ve destek olmaya çağırıyor.
2008 yılında ‘Otizmli bireylerin yaşamında fark yaratmak’ amacıyla kurulan Sportizm Derneği otizmli bireylere spor aracılığıyla Yaşam Liderliği eğitimi vererek toplumsal hayata aktif olarak katılmalarını sağlıyor. Üstün yetenekli bulunan otizmli sporcular dünya şampiyonalarına hazırlanıyor. Otizmli bireylerin sportif faaliyetlerde edindikleri beceriler aşırı asabiyet ve saldırgan davranışlardan kurtulmalarını sağlanıyor. Özgüvenleri artan otizmli gençler toplumsal hayatta kendileri gibi varolmaktan çekinmiyor ve sağlıklı ilişkiler geliştiriyor.
Kurulduğu günden bu yana 200 otizmli gencin yaşamında fark yaratarak yepyeni bir hayata başlamalarına imkân tanıyan Sportizm Derneği  pek çok sportif başarıya da imza atılmasını da sağladı.  Bunlara   en güzel örnek  2012 yılında Avrupa yüzme şampiyonu ve 2013 Dünya Şampiyonasında 4’üncü olan Doruk Davran.
Sportizm Derneği Başkanı ve eski  futbolcu Beren Erkorur, Dünya Otizm Farkındalık Günü’yle ilgili düşünce ve temennisini şu mesajıyla belirtti: “Otizm parmak izi gibidir. Otizmli bireyler hasta ve engelli değildir. Sadece Farklıdırlar. Otizmli bireylerin yaşamlarına dokunduğunuzda onlar da sizlere dokunuyor. Sabır ve azimle çalışıldığında imkânsız sanılanları başardığınızı öğreniyorsunuz. Farkındalığımız ile farklılığımızı hissettireceğimiz bir Nisan Ayı olması dileğiyle…”
 

ARŞİV