Otizmli çocuklara destek

Erenköy Gönüllüleri 2014-2015 etkinlik döneminde yaptığı kermes ve konser gelirlerinin tamamını Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’ne bağışladı

31 Temmuz 2015 - 11:03

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri 2014-2015 etkinlik döneminde yaptığı kermes ve konser bağışlarının tamamını, Kadıköy- Merdivenköy semtinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren, otizmli çocuklara yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla temel eğitimin verildiği Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ne bağışladı.
Daha önce okulu ziyaret ederek, ihtiyaçlarla ilgili bilgi alan  Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç ve Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürü Yakup Kefelioğlu’nun verdiği bilgiler doğrultusunda, otistik çocuklar için gerekli olan duyu bütünleme terapi odasının hazırlanması için harekete geçerek kısa bir zamanda okulun hizmetine sundular.
Erenköy Gönüllülerinin Caddebostan Kültür Merkezi’nde vermiş olduğu Türk Sanat Müziği konserine katılan Hamit İbrahimiye Okul Müdürü Yakup Kefelioğlu, yaptığı konuşmada, 152 otistik ağır ve orta derece zihinsel engelli çocuğun 80 öğretmen ve 15 çalışanıyla hizmet verdiği okula yaptıkları “duyu bütünleme terapi odası” bağışı için Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri’ne teşekkür etti ve Gönüllü başkanı Sevgi Tokuç’a plaket verdi.
SANAT MÜZİĞİ KONSERİ
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Türk Sanat Müziği korosunun TRT Sanatçısı Şef Tuğçe Pala yönetimindeki konseri, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirildi. İlginin büyük olduğu konserin sunuculuğunu haber spikeri Kerem Seven yaptı. Büyük bir coşkuyla başlayan konserin birinci bölümünde birbirinden güzel nihavend eserler koro ve solistler tarafından seslendirildi.
 Erenköy Gönüllü Evinin 2014-2015 sezonu yaptığı etkinliklerin görsel sunumundan sonra başlayan konserin ikinci bölümü koronun okuduğu değişik makamlardan şarkılar, solistlerin icra ettiği tango, düet ve türkülerle devam etti.  Konserin saz ekibinin maestrosu TRT Saz sanatçısı Tanju Erol’un yaptığı klarnet taksim büyük alkış aldı.
Kadıköy Belediyesi ve TRT Kurumu üst düzey yöneticilerinin de izlediği konsere izleyiciler de eşlik etti.
HALK MÜZİĞİ KONSERİ
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Türk Halk Müziği korosunun Şef Bülent Yılmaz yönetimindeki konseri ise Kozyatağı Kültür Merkezi, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan sahnesinde yapıldı. Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Gürlü’nün sunuculuğunu yaptığı konsere ilgi büyüktü.
Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç yaptığı açılış konuşmasında, yoğun talep üzerine Erenköy Gönüllüleri Halk Müziği korosunu oluşturduklarını belirterek, 2014 yılında çalışmalara başladıklarını ve Şef Bülent Yılmaz’ın titiz ve özverili çalışmalarıyla bu konsere  hazırlandıklarını ifade etti. Tokuç, bu konserin gelirinin tamamının da Hamit İbrahimiye Otistik Çocuklar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezine aktarılacağını söyledi.
Koronun seslendirdiği Hatay yöresinden bir türkü ile başlayan konser, yine değişik yörelerden derlenen türkülerin   koro ve solistler tarafından seslendirilmesiyle devam etti. Koronun ve solistlerin performansları ve seyircilerin de türkülere eşlik etmesiyle doyumsuz bir müzik ziyafeti yaşandı.
Gecenin sunumunu okuduğu şiirlerle renklendiren ve meslek hayatı boyunca başından geçen olayları mizahî bir dille anlatan sanatçı Ali Gürlü, yoğun istek üzerine bir türkü seslendirdi ve seyircilerden büyük alkış aldı.
Konser bitiminde Şef Bülent Yılmaz’a teşekkür  plaketi veren Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, emeği geçen herkese ve seyircilere teşekkür etti.


 

ARŞİV