Otobüste artık para geçmeyecek

Özel Halk Otobüsü İşleticileri Esnaf Odası, 13 Ağustos 2011’den itibaren İstanbul’daki özel halk otobüslerinde paralı yolculuk döneminin sona erdirileceğini bildirdi.

27 Temmuz 2011 - 11:39

Kent içi toplu taşımada önemli bir ağırlığa sahip olan özel halk otobüslerinde 13 Ağustos 2011’den itibaren paralı yolculuk dönemi sona eriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, özel halk otobüslerine, elektronik kart veya sınırlı kullanımlı elektronik biletle binileceği kaydedildi. Özel Halk Otobüsü İşleticileri Esnaf Odası ise karara tepki gösterdi. Odadan yapılan yazılı açıklamada, “Peşin para ile yolculuk olanağının kaldırılması sonucu önemli bir gelir kaybı yaşanacaktır” denildi. Açıklamada, toplu taşımacılıkta büyük yer kaplayan özel halk otobüslerinin kurumsal gelişme yolunda yeni bir imaja kavuşturulması, kurumsal yapısını zayıflatan unsurlardan arındırılması için bir dizi çalışma yürütülmesi talep edildi.

3 BİN BİLETÇİ İŞSİZ KALACAK
Elektronik bilet uygulamasına geçilmesiyle, özel halk otobüslerinde bilet kesen binlerce kişi işsiz kalacak. İstanbul’da 2 bin 500–3 bin civarında halk otobüsü olduğu düşünülürse işsiz kalacak biletçi sayısının 3 bine yakın olacağı düşünülüyor. Bu durumdan, biletçilerin aileleriyle birlikte 15 bin civarında kişi mağdur olacak.

ELEKTRONİK BİLET 2 TL 500 KURUŞ
13 Ağustos’tan itibaren özel halk otobüslerinde geçerli olacak Elektronik bilet BİRGEÇ’in fiyatı 2 TL 500 kuruş. Oysa şu anda otobüste ödenen ücret 1 TL 650 kuruş. Şimdi vatandaş aradaki 850 kuruşluk farkın ne olacağını merak ediyor.


ARŞİV