Oy ve Ötesi gönüllülere çağrı yaptı

Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için gönüllü sandık gözlemcisi arıyor

05 Mart 2019 - 09:27

Oy ve Ötesi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık güvenliğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2014 yılından beri 8 seçimde, yaklaşık 250 bin gönüllüsüyle, Türkiye’nin dört bir yanında varlık gösteren Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılacak seçimler için gönüllü sandık gözlemcisi (müşahit) kayıtlarını açtığını duyurdu. Gönüllü olmak isteyenler oyveotesi.org adresinden kaydolabilecek.Oy ve Ötesi yaptığı açıklamada “Seçim günü uygulamalarının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla seçimlere ilişkin bilgi birikimini ve tecrübelerini, vereceği eğitimlerle gönüllülerine ve tüm seçmenlere bir kez daha aktarmayı hedefliyoruz.” dedi.

“T3 İLE KARŞILAŞTIRMA YAPILACAK”

Önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart’ta da ücretsiz mobil uygulaması aracılığıyla, seçimlerde ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgi ve dokümanları seçmenlerin erişimine hazır bulunduracağını ifade eden Oy ve Ötesi, dileyen herkesin uygulama aracılığıyla sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını Türkiye Tutanak Teyit (T3) sistemine gönderebileceğini belirti. Oy ve Ötesi ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal veriler ile açıklanan sonuçların, bu seçimde de, T3 sistemi aracılığıyla karşılaştırılıp kontrol edileceğini duyurdu.

Kaydınızı yapmak için tıklayınız: oyveotesi.org

Kayıtla ilgili sorularınız için Oy ve Ötesi’ne [email protected] adresine e-posta göndererek ulaşabilirsiniz.

Diğer konular için [email protected] adresine e-posta gönderebilir veya Oy ve Ötesi’nin sosyal medya hesaplarını inceleyebilirsiniz.


ARŞİV