Özgür Çelik: "Hep birlikte Taksim' yürüyoruz"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim çağrısı yaptı.

30 Nisan 2024 - 12:30

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve siyasi partiler, İstanbul’daki 1 Mayıs kutlama alanı olarak Taksim’i gösterdi. Sendikaların ve siyasal partilerin Taksim çağrısına karşılık İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamaların olmayacağını söyledi. Valilik, 1 Mayıs’ta pek çok toplu ulaşım hattını kapatma kararı aldı. Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamalarının saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama ise saat 05.30 itibarıyla başlayacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında sendikaların taleplerine rağmen 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını duyurdu. Yerlikaya,  "Taksim kutlama için belirlenen güzergah arasında değildir" dedi. 

Anayasa Mahkemesi’nin Taksim Kararına işaret eden sendika ve siyasal partiler ise, “1 Mayıs’ta Taksim’e iki koldan yürüyoruz” diyerek 1 Mayıs Çarşamba sabahı saat 10.00’da Saraçhane ve Beşiktaş Meydanı’nda buluşma çağrısını yineledi.

“1 MAYIS’TA TAKSİM’E”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim çağrısı yaptı. CHP İstanbul İl Örgütü 1 Mayıs Çarşamba saat 10.00’da Saraçhane’den Taksim’e yürüyecek. Özgür Çelik’in X hesabından yaptığı açıklama şöyle:”1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba Toplanma alanı: Saraçhane Saat: 10.00”


ARŞİV