Penguen'in Kadıköy'e vedası…

Kadıköy’ün simge kitapçılarından Penguen Kitabevi, Kadıköylü okurlarına “maddi sorunlar” nedeniyle veda etti.

12 Mart 2014 - 14:12
Kadıköy’ün simge kitapçılarından Penguen Kitabevi, Kadıköylü okurlarına “maddi sorunlar” nedeniyle veda etti. İthaki Yayınları ile Penguen Kitabevi'nin sahibi Ünal Koçak, Radikal Kitap’a verdiği röportajda 3 yıl boyunca zarar ettiklerini ve artık bu durumu daha fazla taşıyamadıklarını belirterek, yalnızca kitap satan bir kitabevi olarak zincir mağazaların kitap dışındaki satışları öncelemesinin kendilerini sırat köprüsüne taşıdığını söyledi. Koçak, “Bir kitabevinin sadece kitap satarak hayatını sürdüremeyeceğini gördük. Kitabevimizin ruhunu değiştirmenin başlangıçta çıktığımız yola uygun düşmediğini düşüncesiyle üzülerek bu kararı almak zorunda kaldık” dedi. Koçak, Kadıköy’de okurlardan çok büyük destek aldıklarını vurgulayarak, “Birçok gerçek kitap okuru duruma çok üzüldü. Bizim daha az maliyetlerle ilerleyen aylarda tekrar Kadıköy’de sadece ‘kitap’ satacak bir kitabevi oluşturma girişimimiz olabilir. Bu girişimin okurlarımızın desteğiyle olacağı da aşikâr” diye konuştu.
Facebook sayfasında “Aradığınız tüm kaset, cd, dvd ve kırtasiye ürünlerini, cicili bicili şeyleri Penguen Kitabevi'nde BULAMAZSINIZ! Fotokopi çekilmez, pvc kaplanmaz! Çünkü Penguen adı üstünde Kitabevi" diyen Penguen’in Kadıköy Şubesi, 18 yıla yakın süredir Kadıköy Çarşı’da hizmet veriyordu. Kapanan kitabevinin yerine, zincir bir kozmetik firmasının açılacağı belirtiliyor.

Penguenciler üzgün…
Penguen’in kepenk indirmesi kitapseverleri üzdü. Sosyal medyadan bazı tepkiler şöyle;
-         Her gittiğimde yolum illa buraya düşerdi. Hangi kitabı sorsanız bulabilirdiniz. çünkü burada sizi içeri girdiğiniz anda "en çok satanlar" listesi değil, tatlı tatlı dolanan bir kedi karşılardı.
-         Kadıköy'e anlam katan yerlerden biriydi.
-         Kitap almayı keyif haline getiren güzel emekçileri için de, orada keyifle kitabı hissseden bizler için de fena oldu…
-         Kitap satan bir dükkandan ziyade, artık çok da eşine rastlanmayan "kitap kokan" bir yerdi.
-         Kedinizi ve kitaplarınız özleyeceğiz

ARŞİV