Personel kan bağışında bulundu

Türk Kızılayı kan bağışı kampanyalarına devam ediyor.

12 Nisan 2013 - 09:51
 
Türk Kızılayı kan bağışı kampanyalarına devam ediyor. Kızılay Kadıköy Şubesi ile Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen kampanya kapsamında 10 Nisan Çarşamba günü Kadıköy Belediye hizmet binasında kurulan Kızılay standında, belediye personeli kan bağışında bulundu. Kızılay Kadıköy Şubesi, kan bağışı kampanyası çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Kadıköy Belediyesi çalışanlarına kan bağışı ile ilgili broşür dağıtarak kan verme çağrısında bulunmuştu. Çağrıya cevap veren belediye personelinin Kadıköy Belediye binasında bulunan Kızılay standına yaptığı kan bağışları, aynı gün içinde sürdü.Dileyenler, hafta içi 5 gün açık olan Kadıköy meydanında bulunan Kızılay çadırında kan bağışında bulunabilir.
 
KAN BAĞIŞI KAMPANYALAR SÜRÜYOR!
Yaşamın sürdürülebilmesi için hayati öneme sahip olan kan, olası kazalarda ve her tür cerrahi operasyonlarda ilk arananlar arasında. Diğer taraftan kan bağışının toplumda ihtiyaç duyulan seviyeye ulaşamaması Kızılayı, kan bağışını arttırmaya yönelik yeni arayışlara itiyor. Toplumun bu konudaki duyarlılığını geliştirmek için yeni yeni yöntemlere başvuruluyor. Bunların başında da, kurumsal kimlik taşıyan kurum ve kuruluşlar ile işbirliğine gidilip, kan bağışı kampanyaları düzenleniyor. Bu kampanyaların biri de Kadıköy Belediyesi ile Türk Kızılayı Kadıköy Şubesi arasında gerçekleştiriliyor.
Katılmak isteyenlerin ad ve soyadları ile birlikte bu kampanyaya katılıp katılmayacağına dair bilgilerine başvurulan ankette, kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu da vurgulanıp, insanlar bilinçlendirilerek sürekli kan bağışçısı olmaya davet ediliyor.
 
 

ARŞİV