Pizzanın yeni adresi Yeldeğirmeni'nde

Kanada ve Viyana’dan Kadıköy’e uzanan lezzeti tadanlar, Zip Pizza’dan vazgeçemiyor

26 Haziran 2015 - 10:57
Kanada ve Viyana’dan Kadıköy’e uzanan lezzeti tadanlar, Zip Pizza’dan vazgeçemiyor

Aysel KILIÇ
 
Yeldeğirmeni’nde keşfedilmeyi bekleyen leziz bir pizzacı var. Dışarıdan bakıldığında gösterişsiz, küçük, kendi halinde görünen mekânın içerisine girildiğinde, bugüne kadar benzerine pek rastlamadığımız bir pizzacıyla karşılaşıyoruz. Pizza yemek için masalara oturanlar, aynı zamanda pizza ustasını da izleyebiliyor. Pizzayı, 10 yıl yaşadığı Kanada’da öğrenen Murat usta, hamuru kendi açıyor. Hamurları makine ya da merdaneyle değil;  elle açıp incecik hale getiren usta,  ayrıca pizzayı Edremit’ten gelen zeytinyağında, taş fırında pişiriyor.
 
 

VEGANLAR UNUTULMAMIŞ
Murat ustanın menüsünde oldukça çeşit var. Etli, peynirli, sebzeli, deniz ürünlü pizzaların yanı sıra veganlar için de ayrı yapılmış pizzalar bulunuyor. Bol çeşitli pizzalardan tercih edeceğiniz gibi, menüdeki pizzalar yerine malzemeleri kendiniz belirleyip özel istek de yapabiliyorsunuz. Ustanın elinden çıkan leziz pizzalar, kısa zamanda servis ediliyor.  
Pizzaları ister bütün, ister dilim olarak alabiliyorsunuz. Üstelik fiyatlar da oldukça uygun.  Dilim pizzanın fiyatı 3 TL iken, vegan pizzaları 5 TL’ye yemek mümkün. Burada, pizza dışında hamburger de var.  Paket servislerinin de olduğu Zip Pizza, gece 12.00’ye kadar açık. 

HİKÂYESİ VİYANA’YA DAYANIYOR
Buranın isminin neden “Zip” olduğuna gelince; sahibi Hakan Tüner, pizzaya birçok lezzeti içine sıkıştırdıkları için “Zip” adını koymuş. Makine mühendisi ve aynı zamanda tiyatrocu olan Hakan Tüner, yüksek lisans yapmak için gittiği Viyana’da pizza işiyle tanışmış. Hakah Tüner, sevdiği pizza işini döndüğü ülkesinde de yapmak istemiş. Kanada’da pizza ustası olan arkadaşını da yanına alan Hakan Tüner, Yeldeğirmeni’nde Zip Pizza’yı açmış. Birbirinden lezzetli pizzaları Kadıköylülere tattırmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Hakan Tüner, “Buradaki lezzetten tadan herkes bizim daimi müşterimiz oluyor”  diyor. 
Zip Pizza, Yeldeğirmeni, Karakolhane Caddesi , No: 45/B’de.


ARŞİV