Polen ve Ezgi yine birlikte...

Suruç katliamında hayatını kaybeden Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet’in resimleri, Kadıköy’de çalıştıkları kafenin duvarına asıldı

06 Ağustos 2015 - 15:34
Erhan DEMİRTAŞ
Suruç’taki bombalı saldırıda yaşamını yitiren ve yan yana gömülen Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet’in resimleri çalıştıkları kafenin duvarına asıldı. “Polen ve Ezgi’nin anısını yaşatmak için resimleri kafenin duvarına astık” diyen kafenin işletmecilerinden Baki Ceylan, Polen ve Ezgi’nin kendi hayatında çok önemli bir yeri olduğunu ifade ederek duygularını şu sözlerle anlattı: “Polen’in ve Ezgi’nin insani ilişkileri çok iyiydi. İkisiyle de iş arkadaşıydık ancak arkadaşlıktan öte, ikisini de kızım gibi severdim. Bizim hayatımızda çok önemli bir yere sahiplerdi. Onları tanımaktan büyük mutluluk duyuyorum.”
“Gülüşlerini ve sohbetlerimizi” hiç unutmuyorum diyen Ceylan, “Kendi inandıkları değerler için fedakarca çalışan iki değerli insanı kaybettik.Hayata sıkı sıkı tutunan, kendi idellaeri için fedakarlık yapan,mücadele eden değerli insanlardı. Ben bunu onların gözlerindeki ışıltıda gördüm” diye konuştu. Polen Ünlü ve Ezgi Sadet’in iş arkadaşlarından olan Özkan Gün de “Polen’in insanlarla ilişkisi çok iyiydi. Buraya gelen insanlarla çok iyi anlaşıyordu, hemen sıcak ilişkiler kuruyordu” diyerek, duygularını şöyle anlattı: “ İkisi de çok temiz ve dürüst insanlardı. Polen ile daha fazla konuşma şansına sahip oldum ancak Ezgi ile fırsatını bulup bir çay bile içemedim. İş stresini yaşadığımız zamanlarda bütün stresimizi alacak kadar neşeli enerji dolu arkadaşlardı.”
Polen Ünlü ve Ezgi Sadet ile 5 ay boyunca beraber çalıştığını dile getiren Gün, Polen Ünlü ile arasındaki bir anıyı şöyle anlattı: “Polen çok yoğun olduğu için bazen yemek bile yemezdi. Çantasına bisküvi koyar acıktığı zaman onu yerdi. Geçen gün rafları temizlerken onun yarım kalan bisküvi paketini gördüm. Duygulandığım için dokunamadım.”

Dilek fenerleri uçuruldu
Suruç’ta öldürülen 32 genç için anma etkinlikleri de sürüyor. 30 Temmuz Perşembe günü Süreyya Operası önünde biraraya gelen duyarlı Kadıköylüler, sessiz oturma eylemi düzenledi. Yaşamını yitiren 32 gencin resimlerinin taşındığı anma etkinliğinde, mumlar yakıldı. Bir başka anma etkinliği de 31 Temmuz Cuma günü Kadıköy Eminönü İskelesi önünde oldu. Burada bir araya gelen gençler, anma köşesi oluşturdu. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı anma köşesinde mumlar yakılarak, fotoğrafların yanına karanfiller konuldu. Anma etkinliğinin sonunda Suruç’ta yaşamını yitirenlerin anısına dilek fenerleri uçuruldu.
 

ARŞİV