Postacıların protestosu!

PTT işkolunda örgütlü memur sendikaları, posta dağıtıcılarının cumartesi ve bayram tatillerinde çalıştırılmalarını protesto etmek amacıyla 27 Ağustos Cumartesi günü ortak eylem gerçekleştirdi.

06 Eylül 2011 - 15:25

KESK’e bağlı Haber Sen, Memur Sen’e bağlı Birlik Haber Sen ve Kamu Sen’e bağlı Türk Haber Sen’in İstanbul Anadolu Yakası’ndaki şubeleri tarafından örgütlenen eylem saat 11.00’de Acıbadem’deki Anadolu Yakası Posta İşleme Dağıtım Başmüdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

‘KÖLE DEĞİL POSTACIYIZ!’

Müdürlük binası içerisinde toplanan postacılar “Köle değil postacıyız!”, “Cumartesi çalışmak istemiyoruz!” dövizleri taşıyarak davul zurna eşliğinde bir süre beklediler. Ardından KESK/Haber-Sen Anadolu Yakası Şube Başkanı Fahri Karasu kısa bir bilgilendirme yaptı. Konuşmasında; posta işçilerinin yaşadıkları sıkıntılara değinen Karasu, bu sorunlara ve sermayeye karşı üretimden gelen güçlerini kullanarak cevap vereceklerini söyledi. Müdürlük binası önüne geçen işçiler adına basın açıklamasını Hafik Tarhan okudu. Açıklamada, posta teşkilatının kurulduğu tarihten bu yana 171 yıldır sıcak demeden soğuk demeden, kar demeden kış, bayram demeden çalışan postacıların adeta dert küpü olduğunu söyledi.
Cumartesi günü çalışmasının, 6 günde bitmeyen işlerin, 5 günde bitmeyeceğine dayandırıldığını belirten Tarhan, “Bunun çözümü haftanın 7 günü çalışmak mıdır? Yoksa acil cihet parselasyonları ve yeterli personel sayısı ile çalışmak mıdır?” sorusunu yöneltti.
Eyleme, Yapı Yol Sen İstanbul Şube temsilcileri de destek verdi.
 

Etiketler; ptt

ARŞİV