Potlaç yeniden Moda’da

Kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı Potlaç Kadın Emeği Pazarı, 29 Eylül’e kadar Moda Parkı’nda ziyaretçilerini bekliyor

04 Temmuz 2024 - 22:30

Kadıköy Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesi amacıyla hayata geçirdiği Potlaç projesinin önemli parçası olan Potlaç Kadın Emeği Pazarı, Moda Parkı’na geri döndü. 2016 yılında ilk olarak Moda Parkı'nda başlayan Kadın Emeği Pazarı dayanışmanın, paylaşmanın ve üretmenin en güzel örneklerinden. 28 Haziran Cuma günü açılan Kadın Emeği Pazarı, 29 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 20 stantın kurulacağı, her hafta 40 kadının tezgâh açacağı pazar, cuma, cumartesi ve pazar günü 12.00 ile 20.00 saatleri arasında açık olacak. 

“BURADAYIM VE ÇOK MUTLUYUM”

Pazar’da stant açan Gülderen Diker “Potlaç’ın bir numaralı üyesiyim. Her şey halk eğitimin kurslarına katılmamla başladı.Orada Potlaç’ın açılacağını duydum ve hemen kaydımı yaptırdım. O günden beri buradayım ve çok mutluyum. Bizler emekli olduk, burada sosyalleşiyoruz, yeni dostluklar ediniyoruz. EL işimizi sergileyip para kazanıyoruz” dedi. 

İrem Alatan da “Potlaç’ta 3. yılım. Pandemide takı yapmaya başladım, hala devam ediyorum. Stantımda kendi yaptığım takılar yer alıyor. Potlaç’ın dükkanında da ahşap ürünlerim var” diye konuştu.  

Cansu Sarıoğlu ise şunları söyledi: “Potlaç’a yeni katıldım ve ilk defa Moda’dayım. Burada yer almak çok güzel. Burası çok destekleyici bir yer. Standımda yaptığım kadın temalı seramik ürünlerim var.”

 

Etiketler; Potlaç Moda

ARŞİV