Proje okul velileri MECLİS'TE

Proje okul uygulaması ile öğretmenleri zorunlu tayin edilen veliler, TBMM’ye giderek, basın açıklaması yaptı

03 Kasım 2016 - 13:32
Proje okul uygulaması ile öğretmenleri zorunlu tayin edilen veliler, TBMM’ye giderek, basın açıklaması yaptı

Proje Okul kapsamına alınan Kadıköy Anadolu Lisesi, Avni Akyol Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi ve Vefa Lisesi velileri, proje okul uygulamasını protesto etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldi.
Veliler, Meclis önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Milletvekilleri destek verdi. CHP adına konuşan Ali Şeker, “Türkiye'nin geleceği için bu yetkin öğrencilerin çok iyi eğitim alması gerekiyor” dedi. Nitelikli eğitim vermenin de devletin görevi olduğunun altını çizen Şeker,  “Bu okullarda ruh, gelenek ve kültür var. Bu kültür de öğretmenler, öğrenciler vasıtasıyla kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Bir anda 70 ila 80 öğretmeni o okullardan aldığınızda çocuklar duvarlarla baş başa kalıyor. Türkiye’nin yetişmiş beyinlere ihtiyacı var” dedi.
Veliler adına basın açıklamasını ise Kadıköy Anadolu Lisesi velisi Hülya Şen yaptı. Danıştay’ın proje okullar hakkındaki kararını okuyarak, bu projenin Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade eden Şen, Meclis’e görevlerini hatırlatmak üzere Ankara’ya geldiklerini dile getirdi.

ARŞİV