Proje okula karşı imza kampanyası

‘Proje Okul’ uygulamasına karşı çıkan veliler, Kadıköy’de imza topluyor. Toplanan imzalar 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek

17 Kasım 2016 - 14:13
Proje okula karşı çıkan veliler, 24 Kasım’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde düzenleyecekleri eylem öncesi imza kampanyası başlattı. Kadıköy Çarşı’da stant açan veliler, imza kampanyasında Proje Okul Yönetmeliği’nin iptalini istedi. Veliler, proje okulları ile birlikte tecrübeli öğretmenlerin başka okullara sürüldüğünü ve bundan dolayı dönem ortasında çocuklarının derslerinin boş geçtiğini anlattı.
Sosyal medyadan da imza kampanyasına çağrı yapılan dilekçede, “Proje okul uygulaması nedeniyle 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğretmen, öğrenci, veliler mağdur olmuştur ve telafi imkânsız zararlara yol açmıştır. Tüm vatandaşlarımız için evrensel değerlerle barışık, parasız, bilimsel, laik, demokratik, eşit eğitim hakkının yaşamsal olduğunu ifade ediyor, konunun takipçisi olacağımızı beyan ediyor ve proje okulları yönetmeliğinin iptali için gereğini arz ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.
Proje okul uygulamasına karşı başlatılan imza kampanyasına Kadıköy’den sonra Beşiktaş ve Bakırköy stantları da eklendi. İstanbul’un üç ayrı noktasında hafta sonları proje okula karşı imza kampanyası yürütülüyor. 

ARŞİV