PTT emekli müşterilerine kredi verecek

PTT, emekli müşterilerine 80 bin TL'yi bulan kredi verecek. Kurum, kredi ödemelerini müşterilerin kredi notlarına göre yapacak

22 Eylül 2022 - 12:10

Bu sene pek çok ürüne gelen zamlar ile birlikte hayat pahalılığı da vatandaşları etkiliyor. Alım güçlerinin düştüğünü açıklayan pek çok vatandaş ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bankalar ve diğer kurumlar tarafından verilen yardım ve kredilere başvuru yapmaya başladı. Yapılan başvurularla birlikte vatandaşlar özellikle alacakları krediler açısından pek çok soru işareti ile karşılaştı. Faiz oranlarının yüksek olması, vadelerin uzun olmaması gibi vatandaşların ödemelerini zorlaştıran bu maddeler nedeniyle vatandaşlar tarafından kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tutarlar da alınamaz hale geldi. Bunun üzerine PTT’den emekli müşterilerin yüzünü güldürecek bir haber geldi.

PTT, emekli müşterilerine 80 bin TL'yi bulan kredi vereceğini açıkladı. Emekli aylığını PTT'den alan tüm emeklilerin kredi miktarları maaş hesaplarına yatırılacak. Başvurular yine PTT şubeleri üzerinden kabul edilecek.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Emekli aylığını PTT şubelerinden alan müşteriler kimlikleriyle beraber PTT'ye giderek T.C. kimlik numaralarıyla sorgulama işlemlerini yapabilecekler. PTT, kredi ödemelerini müşterilerin kredi notlarına göre yapacak. Başvuru işlemlerinde ise kefil talebi yok.


ARŞİV