Q-SWITCHED ND:YAĞ LAZER UYGULAMASI

Yeni geliştirilmiş ve enerjiyi eşit dağıtan Q-Switched Nd-Yag lazerler, farklı cilt tonlarında, farklı uygulamalarda kullanılıyor.

26 Şubat 2014 - 09:41

Yeni geliştirilmiş ve enerjiyi eşit dağıtan Q-Switched Nd-Yag lazerler, farklı cilt tonlarında, farklı uygulamalarda kullanılıyor .Q-Switched Nd-Yag lazerler Dermiste kollejeni arttırırken cilt lekelerini yok ediyor. Cilt lekelerinin yanı sıra dövme, kalıcı makyaj ve çilleri de silebiliyor. Dövme mürekkebi lazer ışığını emdikten sonra çok küçük parçalara ayrılıyor, böylece vücudun savunma mekanizmasında bulunan hücreler tarafından yok ediliyorlar. Bu yeni teknolojiyi, Dr. Özgül İşçen anlatttı.
 
Switched Nd-Yag lazerler cilt yenilemede, gözeneklerin azaltılmasında , yüzdeki yağ dengesinin sağlanmasında, akne ve akne izlerinin tedavisinde de kullanılıyor.
Switched Nd-Yag lazerle Karbon uygulaması ise cilt yüzeyinin karbon solüsyonu ile örtülmesi ile başlıyor. Karbon solüsyonu gereken enerjinin yüzeysel deride maksimum yükseklikte yoğunlaşmasını sağlıyor. Lazerin özelliğine göre hazırlamış olan bu karbon krem, ani bir ısınmayla yüzeysel tabakayı karbonla birlikte buharlaştırarak kaldırmaya yardımcı olur. Bu bölgedeki etki kimyasal peeling ile elde edilen etkiye benzer olarak yüzeysel bir soyma işlemidir. Bununla beraber lazerin hücre yenilenmesini sağlayan foto aktivasyon etkisi de gerçekleşir. Bu, ciltte kollajen üretimin tetiklenmesini sağlayarak elastikiyetinin gelişmesine katkı sağlar.15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan uygulama, yaz ortasında dahi günlük yaşantıyı etkileyecek bir durum oluşturmaz. Özelikle akne ve geniş porların tedavisinde kullanılan özel modda ise, uygulanan karbon solüsyonu mikro saniyelik atımlarla gözeneklerin içine iyice yerleştirilir ve bu noktalar hedef haline getirilir. Sonrasında yapılan nano saniyelik atımlar ile bu partiküller tümüyle patlatılarak temizlenir. Uygulamadan hemen sonra ciltte fark edilebilen bir ışıltı gözlemlenir. Uygulama sonrasında yanık, kızarıklık ve kabuklanma oluşmaz. Birçok peeling işleminden farklı olarak karbon peeling, yazın da rahatlıkla uygulanabilir. Pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin kısa sürede açılması ve porların hemen sıkılaşması tedavi sonrası hemen görülen ve beklenen sonuçlardır. Devamında lekeler açılmaya devam eder, cildin sıkılaşması artar, kollajen üretimindeki artışa bağlı olarak ciltte sıkılaşma, toparlanma gözlemlenir.
Q-Switched Nd-Yag lazerle yapılan tedavilerde seans aralıkları; dövme silme de 4-6 haftada bir, diğer tedavilerde ise haftada bir uygulanır. Dövme tedavileri 3-6 seans, leke, cilt yenileme ve akne tedavileri 10 seans sürüyor.
Bu tedavilerin uygulandığı gün duş alınmamalı ve uygulamalar boyunca güneş koruyucu kullanmalıdırlar. Tedaviler her mevsim uygulanabilir.
 

ARŞİV