Raci Koçoğlu ile yeni yönetim, yeni vizyon…

Vatandaşa hizmette ilk adım kurumlarından biri olan ama bu önemine karşın vatandaşların, hakkında pek bilgi sahibi olmadığı Kadıköy Mal Müdürlüğü’nün yöneticiliğine, Raci Koçoğlu atandı.

29 Haziran 2011 - 13:21

Vatandaşa hizmette ilk adım kurumlarından biri olan ama bu önemine karşın vatandaşların, hakkında pek bilgi sahibi olmadığı Kadıköy Mal Müdürlüğü’nün yöneticiliğine, Raci Koçoğlu atandı.


Kimsesizinden tutun da ilçeye atanan memuruna varana kadar vatandaşın ilk gelebileceği kurumlardan bir tanesi olan Kadıköy Mal Müdürlüğü, yüz binlerce insanın yaşadığı, çalıştığı büyük kent Kadıköy’de devlet işlerinin aksamaması adına üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Altıyol Mürver Çiçeği Sokak numara 2’de bulunan mütevazı binasında her biri alanında uzman 20 personeliyle Kadıköylü’nün hizmetinde olan kurum yeni dönemde yeni heyecanla işbaşında…
Vatandaşa hizmette ilk adım kurumlarından biri olarak nitelendirebileceğimiz ama bu önemine karşın vatandaşların, hakkında pek bilgi sahibi olmadığı Kadıköy Mal Müdürlüğü’nün yöneticiliğine, 28 yılını mesleğine adayan tecrübeli bir isim geldi. Yeni yönetimi ve yeni vizyonuyla Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı Kadıköy Malmüdürü Raci Koçoğlu, öncelikle kurumun çağdaş çevre düzenine sahip olması ve bilinilirliğinin arttırılması için çalışmalar yapacağının sinyalini verdi.
Yaklaşık 9 aydan bu yana Kadıköy’de yöneticilik yaptığını, köklü ve saygın kurumun halk nezdinde daha iyi ve sağlıklı şekilde tanınması için geçen sürede yoğun çaba sarf ettiğini söyleyen Kadıköy Malmüdürü Raci Koçoğlu, “Kadıköy saygın ve büyük bir kent. Müdürlük binamız Kadıköy’ün ara sokaklarından birinde bulunduğu için zaman zaman çevre temizliği konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ara sokakların otopark olarak kullanıldığına da sık sık tanık oluyorum. Kurum önünde park eden araçlar bize sıkıntı yaşatıyor” dedi.
Kadıköy’ün aslında dört dörtlük bir hükümet konağına ihtiyaç duyduğunu söyleyen Raci Koçoğlu, Bakanlığa ait hizmet binasında yaklaşık 200 metrekarelik alanda 1 müdür 1 şef, 2 uzman, 14 veri hazırlama kontrol işletmeni ve 2 yardımcı personel olmak üzere toplam 20 personelle Kadıköy gibi büyük bir kente yönelik hizmetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Kadıköy Malmüdürlüğü olarak faaliyet alanımız içerisinde hizmet verdiğimiz yaklaşık 174 birim bulunuyor. Mayıs ayı sonu itibariyle yapmış olduğumuz gider yükü 97 milyon 430 bin TL’yi buldu. Bütçe gelirlerimiz ise yaklaşık 16 milyon 468 bin TL’dir. Maaş ödediğimiz personel sayısı ise 6 bine yakın. Personel hareketliliği ise aylar itibariyle değişiklik gösteriyor. Kadıköy büyük bir kent ve yoğun bir iş potansiyeli var” diye konuştu.

YÜKSEKÖĞRENİM VE BAŞARILI PERFORMANS GEREKTİREN BİR GÖREV
Mal Müdürlüğü personeli olmak için üniversitelerin işletme, iktisat, hukuk, siyasal bilgiler bölümlerinde lisans öğrenimi görmek gerekiyor. Hizmet içerisinde üst kademelere tırmanmak da ayrıca başarı, zaman ve bir dizi sınavları başarıyla geçmeyi gerektiriyor. İşletme mezunu Raci Koçoğlu ise 28 yılını severek çalıştığı kurumuna vermiş. “Memuriyete Maliye’de başladım. İnşallah onurumla da tamamlarım. Ülkemin birçok yerini gördüm, çalıştım. 9 ayrı yerde görev aldım. İdareciliğe Bitlis’ten başladım. Doğu’yu iyi bilirim. Ordu’da görev yaptım. Artvin Hopa’da malmüdürlüğü yaptım. Bartın ve Balıkesir’de muhasebe müdürlüğü, Anka’da Jandarma Saymanlığı görevinin ardından Adana Yumurtalık malmüdürlüğü ve 2010 yılı Ağustos ayından bu yana da Kadıköy Malmüdürü olarak ülkeme hizmet ediyorum” şeklinde zorlu ama onurlu görev yaşamını sürdürdüğünü anlatan Koçoğlu, Kadıköy’ü çok sevdiğini söyledi.
“Kadıköy oldukça gelişmiş ve birçok sorununu çözmüş bir ilçe. Örneğin, kimsesiz vatandaşlara bağlanan sakatlık maaşı alan oranı diğer yerlere göre daha az. Yapılan yardımlarda da diğer yerlere nazaran daha az bir oran sözkonusu. Burada çalışmaktan da memnunum. Ailem yıllardır İstanbul’da yaşamakta. Görev icabıyla İstanbul’da, Kadıköy’de bulunmamıştım ama civarı bilirim. Rıhtım bölgesini ailece çok seviyoruz. Kadıköy’ün gözbebeği Bahariye, Moda’da zaman zaman ailece dolaşmaya çıkarız. Bağdat Caddesi de keza özel yerlerden. ilçemizin tanıtımı adına misafirlerime, buraları gezdirmeye önem gösteriyorum” diyen Koçoğlu, gerek kendisi gerek personeliyle Kadıköylülere en iyi şekilde hizmet vermenin gayreti içinde olduklarını söyledi.


 


ARŞİV