Rasimpaşa Hizmet Binası 14 Mart'ta açılıyor

Kadıköy Belediyesi’nin yeni hizmet binası, 14 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de açılışı yapılacak olan 4 ayrı birim ile hizmet verilecek.

04 Mart 2011 - 10:54

Kadıköy Belediyesi’nin yeni hizmet binası, 14 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de açılışı yapılacak olan 4 ayrı birim ile hizmet verilecek.


Kadıköy Belediyesi’nin Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan, içinde sağlık, çocuk etüd birimleri ve gönüllü evi yer alan Rasimpaşa Hizmet Binası, 14 Mart 2011’de açılıyor.
Rasimpaşa Mahallesi Uzun Hafız Sokak’ta bulunan Rasimpaşa Hizmet Binası, törenle açılıyor. 14 Mart Pazartesi günü saat 15.00’de açılışı yapılacak olan Kadıköy Belediyesi’nin yeni hizmet binası, 4 ayrı birim ile hizmet verilecek.
Rasimpaşa Hizmet Binası’nda yer alacak Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nde de çocuk ve erişkin psikiyatristi, 3 uzman psikolog görev yapacak. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan birimde Kadıköy ilçesinde ikamet eden 0-6 yaş arası çocuklar, Kadıköy Belediyesi Etüt Merkezlerinde eğitim gören 7-14 yaş arası çocuklar, Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız Diş Sağlığı ve Çocuk Sağlığı Polikliniği, Dumlupınar Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nden yönlendirilecek çocuklara ücretsiz hizmet verilecek.
Aynı binada yer alan Cemal Süreyya Çocuk Eğitim Merkezi’nde ise halen 340 öğrenci SBS (Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve İngilizce) derslerinde eğitim görüyor. 100 çocuk bilgisayar, 80 öğrenci ise matematik, fen ve Türkçe derslerini uzmanlardan ücretsiz alıyor.
Rasimpaşa Hizmet Binası’nın bir katında da 1 Ocak 2011 tarihinde kurulan Rasimpaşa Gönüllüleri hizmet verecek. Halen sayıları 100’u bulan gönüllüler, çeşitli etkinlikler söyleşi, panel, eğitimlerle mahallelinin hizmetinde olacaklar.
Kadıköy Belediyesi’nin planladığı Rasimpaşa Mahallesi Yel değirmeni Projesi ile ilgili bir birimde burada mahalle sakinlerine yönlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapacaklar.
Hizmet binasının açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yapacak. Saat 15.00 de yapılacak açılışa tüm Kadıköylüler davetli..


ARŞİV