Rasimpaşa Hizmet Birimleri açıldı

Kadıköy Belediyesi’nin Rasimpaşa Hizmet Birimleri’nde Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi, Cemal Süreyya Çocuk Eğitim Merkezi, Rasimpaşa Gönüllüleri ve Yeldeğirmeni Projesi ofisi yer alıyor.

17 Mart 2011 - 14:55

Kadıköy Belediyesi’nin Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan, içinde sağlık , çocuk etüt birimleri ve gönüllü evi yer alan Rasimpaşa Hizmet Birimleri, 14 Mart Pazartesi günü törenle açıldı.
Rasimpaşa Mahallesi Uzun Hafız Sokak'ta bulunan Rasimpaşa Hizmet Birimleri’nin açılış törenine, mahalle sakinleri, Cemal Süreya Çocuk Etüt Merkezi öğrenci ve velileriyle, Rasimpaşa Gönüllüleri katıldı. Açılış töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'ün tarihi değeri bulunan en güzel mahallelerinden biri olan Rasimpaşa Mahallesi'yle ilgili Çekül ile uzun bir süredir yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, ''Rasimpaşa Yeldeğirmeni Mahallesi Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Rasimpaşa Mahallesi içerisinde çok sayıda tarihi eseri bulunduran ve Kadıköy’ün en eski yerleşim bölgelerinden biri. İçinde 300’e yakın taşevi ile yeniden hayat bulmayı, korunmayı hak eden bir mahallemiz. Çekül ile yürüttüğümüz bu çalışmalarla alt yapısı ve üst yapısıyla yenilenecek, tarihi taş evler rölevsiyle ile onarılacak, mahalle bu yıkık dökük binaların görüntüsünden kurtulacak. Böylece bu tarihi mahallemiz hem korunacak, hem de şimdiki sakinlerinin daha mutlu ve rahat yaşamalarını sağlayacak. Bununla ilgili önümüzde uzun bir süreç var. Mahalle sakinlerimizden alt yapı ve üst yapı onarımları çalışmaları devam ederken biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum. Burada taş evi olan tarihi binaları olan hemşehrilerimiz hangi fonlardan yararlanacaklarını da ve nasıl bir yol izleyeceklerini de çok uzaklara gitmeden, yorulmadan öğrenecekler'' dedi. Açılışı yapılan Rasimpaşa Hizmet Birimleri’nde hem çocuklar için ücretsiz etüt hizmetinin verileceği Cemal Süreya Etüt Merkezi, hem de yürütülen bu yenileme projesiyle ilgili semt sakinlerine danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verecek uzmanlardan oluşan bir Proje Ofisi yer alacağına işaret eden Öztürk, şöyle devam etti:
''Semt sakinlerimiz tarihi binalarıyla ilgili onarım, röleve ve yenileme çalışmalarıyla ilgili hangi fondan nasıl yararlanabileceklerini öğrenecekler. Bunların dışında sadece Rasimpaşa Mahallesi’nde yaşayan çocuklara değil, tüm Kadıköylü çocuklarımıza yönelik hizmet verecek olan Ruh Sağlığı Merkezi’mizi de açıyoruz. Ayrıca belediye ile Rasimpaşa Mahalle halkını kaynaştıracak, ortak etkinlikler yapacak ve onların daha iyi hizmet almalarını sağlayacak olan Rasimpaşa Gönüllüleri de artık bu yeni binamızda semt sakinlerine hizmet verecek. Yeni hizmet binamızın Rasimpaşalılara ve Kadıköylülere hayırlı olmasını diliyorum.”

BİNADA 4 AYRI HİZMET BİRİMİ VAR

Rasimpaşa Hizmet Birimleri’nde yer alacak Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nde çocuk ve erişkin psikiyatristi, 3 uzman psikolog görev yapacak. Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet verecek olan birimde Kadıköy ilçesinde ikamet eden 0-6 yaş arası çocuklar, Kadıköy Belediyesi Etüt Merkezlerinde eğitim gören 7-14 yaş arası çocuklar , Kadıköy Belediyesi Çocuk Ağız Diş Sağlığı ve Çocuk Sağlığı Polikliniği, Dumlupınar Ana Çocuk Sağlığı Merkezi ve Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nden yönlendirilecek çocuklara ücretsiz hizmet verilecek.
Aynı binada yer alan Cemal Süreyya Çocuk Eğitim Merkezi’nde ise halen 340 öğrenci SBS (Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen ve İngilizce) derslerinde eğitim görüyorlar. Ayrıca 100 çocuk bilgisayar, 80 öğrenci de matematik, fen ve Türkçe derslerini uzmanlardan ücretsiz alıyorlar.
Rasimpaşa Hizmet Birimleri’nin bir katında da 1 Ocak 2011 tarihinde kurulan Rasimpaşa Gönüllüleri hizmet verecek. Halen sayıları 100’u bulan gönüllüler, çeşitli etkinlikler söyleşi, panel, eğitimlerle mahallelinin hizmetinde olacaklar.
Kadıköy Belediyesi’nin planladığı Rasimpaşa Mahallesi Yeldeğirmeni Projesi ile ilgili bir birim de burada mahalle sakinlerine yönlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapacaklar.
 


ARŞİV