Rasimpaşa'da film gösterimleri başladı

Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri’nin, mahalle evinde her ayın ilk Perşembe günü düzenlediği beyaz perde film gösterileri bu dönemde de devam ediyor.

23 Ekim 2013 - 14:31
Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri’nin, mahalle evinde her ayın ilk Perşembe günü düzenlediği beyaz perde film gösterileri bu dönemde de devam ediyor.
 
Film günleri, mahalle sakinlerinin birbirleri ile kaynaşmasına, aynı duyguları paylaşmasına vesile oluyor.
Mahalle Evi’nde son olarak 11 Ekim Cuma günü Cumhuriyet Bayramı nedeniyle “120” isimli film izlendi. Filmde; 1915’de I. Dünya savaşı yıllarında, Sarıkamış’ta sınıra cephane taşıma görevini üstlenen, yaşları 12-17 arası değişen 120 kahraman çocuğun, bir yandan bastıran kış koşullarına bir yandan da Ermeniçetelerinin saldırılarına karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. Bu mücadeleden geriye sadece 40 çocuk gelebilir ve bu 40 çocuktan da 22'si hayatta kalır, 18'i şehit olur. Bu olay, çocuk yaşta canını vatanı için verenlerin adını, isimsiz kahramanlar olarak tarihe yazdırmıştır. Bu anlamlı günde bu anlamlı hikâyeyi izleyen gönüllüler gözyaşlarına hakim olamadılar.
Film arası gelenek haline gelen patlamış mısır ve meşrubat ikram edildi.
Film sonunda izleyiciler, film ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Çocuk denecek yaştaki vatan evlatlarının canları pahasına vatan için verdiği mücadelenin bir başka örneğini daha izlediklerini belirten gönüllüler, “Bu filmi izlememize vesile olanlara, filmi temin eden gönüllümüz Canan Göbekoğlu’na, bu imkanı bize sağlayan Kadıköy Belediyesi Başkanı Sayın Av. Selami Öztürk’e teşekkür ederiz” dediler. 
 
 

ARŞİV