Rasimpaşa'da 'gönüllü' etkinlikler

Rasimpaşa Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu ve Erişim Müzik Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri konser, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu’nda gerçekleşti

10 Temmuz 2015 - 10:35
Rasimpaşa Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu ve Erişim Müzik Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri konser, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu’nda, şef Şendoğan Karadeli yönetiminde gerçekleşti. Çeşitli yörelerden seçilmiş türkülerden oluşan konser, salonu dolduran türkü sevenler tarafından beğenildi; izleyiciler kaşık oyunlarıyla, horon havasıyla, saz ekibinin eşliğinde coştu ve eğlendi. Konser sonunda Rasimpaşa Gönüllü Evi Başkanı Günsel Mütevellioğlu ve Başkan Yardımcısı Meliha Karaca emeklerinden dolayı Şef Şendoğan Karadeli ve sunucu Sinem Önel’i tebrik ederek çiçek takdim etti.
 
TSM YAZ KONSERİ
Rasimpaşa Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu ise Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde bir konser verdi. Şef Şule Mandık yönetimindeki konserin sunumunu Bülent Altınparmak yaptı. Mahalleli sanat müziği eserleriyle keyifli bir gece yaşadı.
 
KAHRAMAN KARA FATMA
Milli mücadele kahramanı Üsteğmen Kara Fatma, Rasimpaşa Gönüllüleri tarafından Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Hakkında uzun yıllar araştırmalar yapan ve “Ben Kara Fatma” adlı kitabı yazan araştırmacı-yazar Mehmet Dağıstanlı’nın katıldığı etkinlikte aslı adı Fatma Seher olan kahraman kadın öncünün yaşamı anlatıldı.

ARŞİV