Rasimpaşa'da ‘Mevsimsel Hastalıklar' semineri

Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri ve Acıbadem Kadıköy Hastanesi işbirliği ile 5 Aralık Çarşamba günü “Mevsimsel Hastalıklar” konulu bir seminer düzenlendi.

26 Aralık 2012 - 10:51
Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri ve Acıbadem Kadıköy Hastanesi işbirliği ile 5 Aralık Çarşamba günü “Mevsimsel Hastalıklar” konulu bir seminer düzenlendi. Seminere; Acıbadem Kadıköy Hastanesi İç Hastalıkları Uz. Prof. Dr. Koptagel İlgün konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. İlgün, mevsimsel hastalıklardan söz ederken kış aylarına girdiğimiz bu günlerde vücudun soğuk havaya uyum sağlamak için fazla enerji sağladığını, enerji miktarı sağlanmadığında vücut direncinin düştüğünü vurgulayarak, bu nedenle üst solunum yolu “Grip, nezle, sinüzit, orta kulak iltihabı ve alt solunum yolu iltihabı” hastalıklarında artış gözlendiği söyledi ve alınacak önlemleri anlattı. Daha sonra söyleşi soru-cevap şeklinde devam etti. 50 üye ve mahalle sakininin katıldığı seminer bitiminde katılımcılar semineri düzenleyen Meliha Karaca’ya teşekkür ettiler ve tekrarını talep ettiler.
 
ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Rasimpaşa Mahalleevi Gönüllüleri “Öğretmenlerimiz-Değerlerimiz” konulu bir etkinlik düzenledi. Gönüllüler, mahallede ikamet eden ve Osmangazi İlkokulu’ndan emekli öğretmenlerle Mahalle Evi’nde buluştular. Mahalle muhtarı Okan Allüşoğlu ile gönüllülerin de katıldığı etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Arifiye Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmen Şükrü Ak, “Köy Enstitülerinin Kuruluşu ve Kapanış Aşamaları ile Yeni Cumhuriyetin Aydın Öğretmenlerinin Nasıl Yetiştirildiği” konusunda bir sunum yaptı. Gönüllü öğretmenler ve öğrenciler günün anlam ve önemini vurgulayan şiirlerini okudular, konuşmalarını yaptılar. Bazı emekli öğretmenler, öğrencileri ile buluşmanın heyecanını yaşarken, bazı öğretmenler ise yıllar önce birlikte çalışmış idareci ve öğretmen arkadaşlarını yıllar sonra görmenin mutluluğunu yaşadılar. Türk Sanat Müziği korosunun mini konserine tüm davetliler coşku ile katıldılar. İkram ve çiçek sunumu ile sone eren etkinliğe, 70 kişi katıldı.

ARŞİV