Rasimpaşa'da ‘Mutluluk' filmi

Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri olarak,ülkemizde hâlâ devam eden kadına yönelik töre cinayetlerini işleyen Zülfü Livanelli’nin “Mutluluk” filmi izlendi.

26 Aralık 2013 - 08:18
Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri olarak, mahalle evimizde ayda bir gerçekleşen film gösterisinin Aralık ayındaki gösterim gününün, “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi Günü”ne denk gelmesi sebebiyle, ülkemizde hâlâ devam eden kadına yönelik töre cinayetlerini işleyen Zülfü Livanelli’nin “Mutluluk” filmi izlendi.
 
Filmde; Van’ın bir köyünde akrabası tarafından tecavüze uğrayan bir kızın hakkında ölüm fermanı verilmesi ve onu öldürme görevi verilen akrabasıyla birlikte çıktıkları ölüm yolculuğunu ama hikâyenin mutlu sonla bitmesi anlatılıyor.
Film arası gelenek haline gelen patlamış mısır ve çay ikram edildi. Film sonunda izleyiciler, kadınlara gerçek anlamda eşitlik verilmesini, töre cinayetlerine son verilmesini istediler.
İzleyiciler, bu filmi izlemelerine vesile olan Gönüllü Evi’ne ve kendilerine bu imkanı sağlayan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e teşekkür ettiler.
 
EDİRNE GEZİSİ
Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri, Edirne’ye geçtiğimiz Cumartesi günü bir gezi düzenlediler.
Sabah 06.30’da başlayan gezide sırasıyla BucakTepe Tabyası, Şükrüpaşa Anıtı, Balkan Savaşı Müzesi ve Sırp Sındığı Savaşı Müzesi ziyaret edildi.
Daha sonra Sarayiçi gezisi, Kırkpınar Yağlı Güreş Meydanı, Adalet Kasrı, Fatih ve Saray Köprüleri, Edirne Sarayı kalıntıları, Babüssade, Saray Mutfakları, Cihannüma Kasrı, Kum Kasrı ve Hamamı, Balkan Şehitliği, II. Beyazıt Külliyesi ve Sağlık Müzesi gezildi.
Öğlen molasında Edirne’nin meşhur ciğer tavası yendikten sonra Üç Şerefeli Camii, Ulu Camii, Selimiye Camii ve Arasta Çarşısı’na gidildi.
Gezinin son kısmında Karaağaç, Tarihi Meriç Köprüsü, Lozan Anıtı ve Tren İstasyonu gezilip, Kır kahvesinde çay molasıyla gezi tamamlandı.

ARŞİV