Rasimpaşa'da sanat günleri

Rasimpaşa Gönüllü Evi’nin Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları konser verdi

07 Nisan 2016 - 16:30
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nin Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları konser verdi.
Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen TSM Korosu Konseri, Gönüllü Evi Başkanı Vedat Geyne’nin yaptığı konuşmayla başladı. Sanatçı Bülent Altıntoprak’ın sunuculuğunu yaptığı konserin birinci bölümde saba ve segâh eserler, ikinci bölümde ise sanatçı Zekai Tunca’ya ait eserler koro ve koristler tarafından solo olarak icra edildi. Rasimpaşa Gönüllüleri THM Korosu ve Erişim Müzik Topluluğu birlikte verdiği konserin sunumunu ise Sinem Önel yaptı. Şendoğan Karadeli’nin yönetimindeki THM Korosu  yurdumuzun değişik yörelerinden türküler seslendirdi. Koristlerin solo performanslarının da büyük beğeni topladığı konser halaylarla sona erdi.

“UNUTURSAM FISILDA”
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı “Unutursam Fısılda” adlı filmin gösterimi yapıldı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı film ilgiyle izlendi.

KİTAP ANALİZİ
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde Psikiyatrist Engin Geçtan’ın yazdığı “Hayat” adlı kitabın analizi yapıldı. Aslan Eyi’nin moderatörlüğünde katılımcılar kitaba dair görüşlerini paylaşıp yorumladı. Ve fikir alışverişinde bulundu.

ARŞİV