Rengarenk Sergiler CKM'de...

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu birbirinden renkli iki sergiyi ziyaret etti

18 Şubat 2016 - 14:48
Kadıköy'de birbirinden renkli sergiler Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşiyor. Bunlardan biri genç sanatçı Damla Öztürk'ün sergisi diğeri de 87 yaşındaki Sanatçı Özcan Atamert'in sergisi.
Eserlerinde insan davranışlarını inceleyerek insan iç dünyasının dışavurum farklılıklarını tuval üzerinde maskeler aracılığı ile ortaya koyan sanatçı Damla Öztürk'ün resim sergisi Caddebostan Kültür Merkezinde açıldı. Açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun yaptığı sergi 25 Şubat'a kadar gezilebilecek.
Aykurt Nuhoğlu’nun ziyaret ettiği bir başka sergi de ayrıca Özcan Atamert’in 60. Sanat yılı sergisi oldu. 1961-1982 yıllarında TRT-Türkiye radyolarında spikerlik yapan, "Sanatçı ve Sanatseverler" ve "İstanbul Resim Heykel Müzeleri Derneği" kurucu üyesi Özcan Atamert gravür, seramik, lake ve yağlıboya çalışmalarından oluşan sergisini Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açtı. Sergiyi ziyaret eden Aykurt Nuhoğlu Atamert ile çalışmaları üzerine sohbet etti. Atamert’in, yöresel ve Anadolu kadını motiflerini sıklıkla kullanıldığı sergi 20 Şubat tarihine kadar gezilebilir.

 

ARŞİV