Rexx Sineması hakkında yeni açıklama: “Levhaları korumak için koyduk, inşaat başlamadı” 

Rexx Sineması’nın etrafına levhaların konması nedeniyle inşaatın başladığı iddia edildi. Sinemanın mülk sahibi Rum-Ortodoks Vakfı yöneticisi Konstandin Kiracopulu, iddiayı reddetti ve “Yıkım başlamadı, sadece korumak için levhaları koyduk. Şirketlerle görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. 

07 Aralık 2020 - 15:33

Kadıköy’ün simgelerinden Rexx Sineması mart ayında kapatılmıştı. Sinemayla ilgili bu hafta içerisinde bir gelişme daha yaşandı ve dört gün önce sinemanın çevresine levhaların asıldığı görüldü.

Levhaların asılmasıyla birlikte Rexx Sineması’nda yıkımın başladığı iddia edildi. Sinemanın mülk sahibi Rum-Ortodoks Vakfı'nın yöneticisi Konstandin Kiracopulu, yıkımın başladığı iddialarını reddetti, sürecin devam ettiğini, henüz inşaatla ilgili bir şirketle anlaşılmadığını duyurdu.

SİNEMA MART AYINDA TAMAMEN KAPANMIŞTI

Kiracopulu, mart ayında da Gazete Kadıköy’e konuşmuş ve binanın dayanıksız olması nedeniyle tekrar inşa edilmesine karar verildiğini, kültür merkezine benzer bir kompleks yapılacağını söylemişti. 

Levhaların sinemanın etrafına konmasının ardından yeni bir açıklama yapan Kiracopulu, levhaların konma sebebini açıkladı: “Yıkım başlamadı. Mart ayında zaten sinemayı boşalttık. Nisan ayında anahtarları notere bırakmışlardı onu teslim aldık. Sinemayı başı boş bırakamazdık. Bu nedenle korumak için bir güvenlik şirketiyle anlaşmıştık. 24 saat korunuyordu ancak biz de vakıf olarak güvenlik şirketine 20-23 bin TL para ödüyorduk. Pandemi nedeniyle bunu karşılayamaz hale geldik ve anlaşmayı iptal ettik. Sinema korunsun, içeriye girişi önleyelim diye de etrafına levha koyduk.”


ARŞİV