Rezzan Kiraz, Kriton Curi'ye konuk oldu

Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, 16 Ocak Perşembe günü Astrolog Rezzan Kiraz’ı konuk etti.

30 Ocak 2014 - 15:36

Kadıköy Belediyesi Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, 16 Ocak Perşembe günü Astrolog Rezzan Kiraz’ı konuk etti. Sunuma katılım yüksekti. Mahallelinin yoğun ilgisi, sorulan sorular ve Rezzan Kiraz’ın samimi sunumu ile sohbet havasında geçen güzel bir gün oldu.
Astrolog Rezzan Kiraz, Atatürk’ün 29 Ekim 1923’de saat 20:15’ de Cumhuriyeti ilan edip de kalemi havaya fırlattığı zaman an itibarı ile Türkiye’nin Akrep burcunda olduğunu, onu etkileyen Jüpiter’in de Yengeç burcunda bulunduğunu söyledi. Kiraz, astrolojinin zamanın kalitesini belirlediğini, bu yüzden de dünyada aldığımız ilk nefesin zamanı bakımından burcumuzu belirlediğini ve hayatımızda önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Sunumun sonunda Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan, Rezzan Kiraz’a teşekkür ederek tüm gönüllüler adına çiçek verdi.

ÖRGÜ ÖRÜYORUZ
13 Ocak Pazartesi günü Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi, ellerindeki örgü sepetleri ve içinde rengârenk yünler ile şişler bulunan mahallelilerle doldu taştı. Amaç; hem bir araya gelerek hoşça vakit geçirmek hem de ellerindeki şişler ve örgü yünleri ile yeteneklerini sergilemek olan bu özel günde katılımcılar ellerini konuşturdular. 3-4 saat süren bu hummalı çalışma sonunda; bebek patikleri, bebek hırkaları ve eldivenler üretildi. Bir başka masada    yaşlılar için hırkalar, şallar örüldü.
Bu etkinlik; Gönüllü Evi’nde her ay yapılıyor ve üretilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Etkinlik kapsamında ayrıca huzurevindeki beylere tesbih, bayanlara da bileklik ve kolye yapıldı. Yapılan bu ürünler Gönüllü Evi’nde biriktirilerek, huzur evlerine ve ihtiyaç sahibi okullara, belirli zamanlarda ziyaret edilip veriliyor.
 

ARŞİV