Rıhtım trafiği yayalar için tehlike saçıyor

Vatandaşlar Rıhtımdaki otobüs ve minibüs duraklarında manevra yapan araçlardan dolayı korkusunu dile getirirken, bölgede yürümekten korktuklarını belirtiyorlar.

24 Mayıs 2013 - 11:13

 

Vatandaşlar Rıhtımdaki otobüs ve minibüs duraklarında manevra yapan araçlardan dolayı korkusunu dile getirirken, bölgede yürümekten korktuklarını belirtiyorlar.
 
 
 
 
HABER MERKEZİ
 
 
Kadıköy meydanında hareket halindeki otobüs ve minibüsler, yayalar için tehlike saçıyor. Yaya olup rıhtımdaki otobüs veya minibüslerin arasında yürümek yürek istiyor. İstanbul’un birçok semtinin araç kalkış ve son durak noktası olan Rıhtım bölgesinde, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle çoğu zaman kaos yaşandığı biliniyor. Binebileceğiniz otobüs veya minibüsü bulabilmek için arayıp sorarken maazallah bir aracın altında kalmak an meselesi. Eğer biraz dikkatli olmazsanız yaya ve araç trafiğinin çok yakın seyrettiği bölgede tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Rıhtım bölgesi, zaman zaman bu nedenle yaşanan kazalarla gündeme geliyor. Uzun bir süredir gerek Kadıköy Belediyesi’ne gerekse Gazete Kadıköy’e, rıhtımda yayalar için tehlikeli olan durumun bir an önce çözülmesi ve yetkililerin önlem alması için şikâyet ve öneri telefonları yağıyor.
 
SÜRÜCÜLER DİKKAT ETSİN
Nüfusu 600 bin civarında olan ve bu yönüyle birçok ilden önde olan Kadıköy, Anadolu ve Avrupa yakaları arasında geçişin yoğun olarak yaşandığı bir kent. Kadıköy’den gelip geçenlerle birlikte kentin günlük nüfus sirkülâsyonu neredeyse 1 milyonu buluyor. Kadıköy’de gün içinde nüfus sirkülasyonunun en yoğun olarak yaşandığı yer ise Rıhtım bölgesi. Rıhtım bölgesi deniz ulaşımına ek olarak, otobüs, minibüs ve son dönemde metro ile kara ulaşımına imkan sağlıyor. Yıllardır bu yönüyle bilinen Rıhtım’da belli projeler hayata geçirilmeyi bekleyedursun, tehlikeli bir şekilde manevra yapan veya ani çıkışlarla hareket eden araçlar arasında, yayaların binecekleri aracı bulabilmek için bir o yana bir bu yana yürümesi son derece tehlikeli bir görüntü olarak göze çarpıyor.
 
VATANDAŞ ÇOK DERTLİ
Son dönemde Rıhtım bölgesinden bu konuda gelen şikâyetlerde yoğunluk dikkat çekiyor. Özellikle havaların ısınması, tatil olması sebebiyle hafta sonları Rıhtım bölgesinden gelip geçen yayalar duraklardaki düzensiz görüntüden şikâyetçi. Yetişkinlerin yanı sıra öğrencilerin de yoğun olarak kullandığı bölgede vatandaşlar duraklarda binmek için otobüs, minibüs ararken her an bir aracın altında kalmaktan dolayı korktuklarını vurguluyar ve yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyorlar. Haydarpaşa Tıbbiye Caddesi'nden Kadıköy Rıhtım Caddesi’ne doğru olan rampadan araçların hızlı seyretmesi de zaman zaman medyada gündeme gelen kazalara sebebiyet verebiliyor.

ARŞİV