Rıhtım yenileniyor

Son üç yıldır atıl durumda olan Beşiktaş İskelesi ile Eminönü İskelesi arasındaki bölge İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile yenileniyor

24 Kasım 2016 - 14:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadıköy Rıhtım’daki çöküntü alan için yenileme çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz hafta hafriyat ve zemin düzeltme çalışmalarının başladığı bölüm son 3 yıldır çöküntü haldeydi. Geçici fiziki önlemlerin alındığı alanda nihayet aktif yenileme çalışmaları da başladı.
İstanbul’un en yoğun vapur yolcu trafiğinin yaşandığı Kadıköy Rıhtım’da çöküntü alanının çevresi geçtiğimiz yıl önce demir parmaklıklar ile çevrildi, daha sonra da demir levhalarla tamamen kapatıldı.  Çalışmalar hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, İBB tarafından çalışmaların bitmesi halinde rıhtımın yeni haline ilişkin görseller çalışma alanına yapıştırıldı. Çalışmaların tamamlanması ile beraber alanın daha geniş olması ve ağaçlandırılması planlanıyor.

TOP MERMİLER BULUNDU
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kadıköy rıhtımındaki güçlendirme ve yenileme çalışmaları sırasında denizden patlamamış top mermileri çıkarıldı. Alınan bilgiye göre, rıhtım güçlendirme ve yenileme çalışmaları sırasında top mermilerine rastlandı. Olay yerine gelen polis top mermilerinin patlamamış olduğunu tespit etti. Bölge güvenlik çemberine alınırken olay yerine uzman ekipler çağrıldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından 9 adet top mermisinin incelenmek üzere emniyete götürüldü.

ARŞİV