Russel Crowe Haydarpaşa'da!

Ünlü oyuncu Russel Crowe Haydarpaşa Garı’na geldi. Crowe’un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 'The Water Diviner' (Su Bulucu) adlı filmin çekimleri İstanbul’da sürüyor.

05 Mart 2014 - 10:48
Ünlü oyuncu Russel Crowe Haydarpaşa Garı’na geldi. Crowe’un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği 'The Water Diviner' (Su Bulucu) adlı filmin çekimleri İstanbul’da sürüyor. Çekimlerin bir adresi de Haydarpaşa Garı oldu. Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da oynadığı filmin Avustralya çekimlerinin ardından Sultanahmet, Çemberlitaş, Balat ve Topkapı Sarayı'ndaki çekimleri tamamlayan ekip, geçtiğimiz hafta Haydarpaşa Tren Garı'na geldi. Çekimler için garın Kadıköy tarafına bakan kısmına bir pazar alanı ve tarihi iskele kuruldu. Çekimlere ara verildiği sırada gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu, “İstanbul'daki çekimlerimiz 3 hafta sürecek. Çekimlerin İstanbul ayağının başındayız ve çok iyi gidiyor. Muhteşem kostümlerden çok etkilendim. Çok güzel oyuncular var” dedi. İstanbul'un büyüleyici bir şehir olduğunu ifade eden Russel Crowe, “Mimari açıdan çok güzel yer. Bu İstanbul'a dördüncü gelişim” diye konuştu. İstanbul çekimlerinin ardından 2 hafta sürecek Fethiye çekimlerinin başlayacağını belirten Crowe, daha sonra Sdney, Moskova, Rio de Jenerio, Los Angeles, New York, Londra ve Paris'e gideceklerini anlattı. Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'la ilgili soruya gülerek, “Çok özeller. Gerçekten muhteşem aktörler. Onlarla olmak çok keyifli. Çok kısa bir sürede çok derin bir arkadaşlık kurduk’’ yanıtını verdi.
'The Water Diviner', Çanakkale Savaşı'nda çocuklarını kaybeden ve onların ardından Türkiye'ye gelen bir babanın hikayesini anlatıyor. Çanakkale Savaşı'nda kaybettikleri çocuklarının cenazesini ülkesine götürmek için karısına söz verip, cenazeleri almak üzere İstanbul'a gelen babanın yolunun Binbaşı Cemal ile kesişmesiyle başlayan hikâye, 1914-1919 arasında geçiyor. Film, işgal altındaki İstanbul'u da yansıtacak.

ARŞİV