Sabiha Gökçen metrosu açıldı, Tuzla hattı yolda

Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı açıldı. Böylece havaalanına direkt metro seferi başlamış oldu. Ayrıca İBB, Kadıköy- Tavşantepe metrosunun Kaynarca’ya kadar bir istasyon uzayarak Tuzla sınırına dayanacağını açıkladı

04 Ekim 2022 - 15:10

Dört istasyonlu, 7,3 km’lik Tavşantepe – Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, M4 Kadıköy – Tavşantepe Metrosu’nun devamı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul tarafından 2 Ekim Pazar günü işletilmeye başlandı. Böylece Kadıköy – Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu, 23 istasyon ve 33,5 kilometre uzunluğu ile İstanbul’un en uzun metrosu oldu. Açılışla birlikte, Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı’na direkt metro seferleri de başlamış oldu. Böylece artık Kadıköy’den havaalanına tek metroyla 50 dakikada gitmek mümkün.

Kadıköy- Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı durakları ise şu şekilde; Kadıköy, Ayrılık Çeşmesi, Acıbadem, Ünalan, Göztepe, Yenisahra, Kozyatağı, Bostancı, Küçükyalı, Maltepe, Huzurevi, Gülsuyu, Esenkent, Hastane-Adliye, Soğanlık, Kartal, Yakacık-Adnan Kahveci, Pendik, Tavşantepe, Fevzi Çakmak-Hastane, Yayalar, Kurtköy, Sabiha Gökçen Havalimanı.

TUZLA İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

İBB Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzanan Kadıköy – Tavşantepe Metrosu’nun diğer ucunu da Tuzla’ya kadar devam ettiriyor. Cumhurbaşkanı Kararı’nın ardından yüklenici firma temmuz ayında işten çekilmişti. Yüzde 33 seviyesinde kalan ilk etabının halesi eylül ayında gerçekleşti. İlk etabı oluşturan Pendik-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Hattı’nda çalışmalar bir ay içerisinde tekrar başlıyor. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nun iki istasyonlu 5,1 km uzunluğundaki 1. Etabı ile entegrasyonun sağlanacağı Kaynarca İstasyonu’nun 2025 yılında bitirilmesi hedefleniyor. 

İş kapsamında, Kadıköy – Tavşantepe Metrosu da Kaynarca’ya kadar 1 istasyon (1050 metre) uzayarak Tuzla sınırına dayanacak. Tuzla’ya kadar kalan 5 istasyonun uzanacak ikinci kısmın inşaatına ise 2024 yerel seçimlerinin ardından başlanacak. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı, Tavşantepe İstasyonu’nda Kadıköy-Kartal Metrosu ile Kaynarca Merkez İstasyonu’nda yapımı tamamlanan Tavşantepe – Sabiha Gökçen Metro Hattı ile Pendik Merkez İstasyonu’nda Marmaray, Yüksek Hızlı Tren Hattı ve deniz yolları ile İçmeler İstasyonu’nda ise yine Marmaray ile entegre olacak.

 

 


ARŞİV