Sadun Aksüt, 'Anılar ve Müzik'in konuğu oldu

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 18 Nisan Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Anılar ve Müzik” programının 53.sü yılların tanınmış tambur sanatçısı..

27 Nisan 2011 - 11:26

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ev sahipliğinde, 18 Nisan Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Anılar ve Müzik” programının 53.sü yılların tanınmış tambur sanatçısı Sadun Aksüt ile gerçekleşti. Aksüt’ü gecede, öğrencileri ve yakınları da yalnız bırakmadılar. Üniversite korosunda yetiştirdiği öğrencileri, konsere sazları ve yorumları ile katılırken, Aksüt de tambur çalarak sürpriz yaptı.
Anılar bölümünde; sanat yıllarından, yurt içi ve yurt dışı turneleri ile özel yaşamından unutamadığı hatıralara yer veren Aksüt, en ilginç anısını Köln Katedrali’nde yaşadığını söyledi ve bu katedralde namaz kılan ilk Müslüman olduğuna vurgu yaptı. Eşi, çocukları ve torunlarının bestelerinde kendisine ilham kaynağı olduğunu söyleyen Aksüt, Türk Müziği korolarının çokluğundan da yakındı.
Gecede sanatçının eserlerinden oluşan bir konser verildi. Konser sonunda Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu sanatçıya gecenin anısına, Belediye Başkanı adına bir teşekkür plaketi sundu.
 


ARŞİV