Şafak Pavey, belediyenin projelerini gezdi

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal merkezlerini gezen CHP İstanbul Şafak Pavey, projelerden etkilendiğini vurguladı ve katkı vereceğini belirtti.

08 Şubat 2012 - 10:36

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal merkezlerini gezen CHP İstanbul Şafak Pavey, projelerden etkilendiğini vurguladı ve katkı vereceğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Kadıköy Belediyesi’ni ziyaret ederek, belediyenin sosyal projeleri inceledi. Uzun yıllar Avrupa’da yaşayıp, birçok sosyal projeyi yakından inceleme imkanı bulduğunu kaydeden Pavey, Kadıköy Belediyesi’nin uyguladığı sosyal projelerden çok etkilendiğini kaydetti.
İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, 3 Şubat Cuma günü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Daha önce milletvekili seçimleri sırasında geldiği Kadıköy’e yoğun çalışmaları nedeniyle teşekkür ziyaretine gelemediğini kaydeden Pavey, bu kez hem “teşekkür” hem de “geçmiş olsun” ziyaretleri için Kadıköy’de olduğunu belirtti. Pavey, Kadıköy Belediyesi’ne siyasi nedenlerle yapılan polis baskınlarını yakından takip ettiğini de kaydederek, Başkan Öztürk’e, üzüntülerini belirtip, “geçmiş olsun” dedi.
Başkan Öztürk ile birlikte Belediye Binasını gezen Pavey, daha sonra Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu’nun rehberliğinde Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni ziyaret etti. Burada bulunan çalışanlardan engelli çalışmaları hakkında bilgi alan Pavey, ücretsiz hizmet veren Engelli Aracı’nı da inceledi. Pavey’in ikinci durağı Göztepe’de bulunan ve ilköğretim öğrencilerine ücretsiz hizmet verilen Çocuk Ağız Diş Sağlığı Polikliniği ve Çocuk Sağlığı Polikliniği oldu. Diş Sağlığı Polikliniği Sorumlusu Dt. Burcu Kuru’dan bilgi alarak, tedavileri yapılan çocuklarla konuşan ve moral veren Pavey, çocuklara çok şanslı olduklarını belirterek “Buradaki diş polikliniği çok güzel. Diş tedavileri yapılırken koltuklarında çizgi film seyredebiliyorlar, benim çocukluğumdaki diş doktorumun camı direkt mezarlığa bakıyordu” dedi.
Pavey, daha sonra 2 bin 500 öğrencinin müzik ve dans başta olmak üzere sanat eğitimi gördüğü Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’ni gezdi. Çocuk Sanat Merkezi Koordinatörü Yeşim Altınay’dan merkez hakkında bilgi alan Pavey, çocukların resimlerini de inceleyerek beğenilerini iletti.
Pavey, ziyaretlerinin son durağında Kadıköy Belediyesi’nin kadınlar için açtığı Meme Sağlığı Merkezi’ni gezdi. Ziyaretler sonunda bir değerlendirme yapan Pavey, gördüklerinden incelediği sosyal projelerden son derece etkilendiğini kaydederek şunları söyledi:
“Her şey çok güzel ve modern yapılmış. Kadınlar, çocuklar ve engellilere öncelik tanıyan sosyal projelerden çok etkilendim. Hepsi bir arada, yan yana ve alt alta modern binalarda. Hepsinin bir arada düşünülmesi ve uygulanması beni çok etkiledi. Büyük keyif alarak gezdim. Kadıköy Belediye Başkanımız Sayın Selami Öztürk’ü kutluyorum. Kadıköy’ü daha çok ziyaret ederek, bu projelere katkı vermek ve bu güzel projeleri başka yerlere de taşımamız gerektiğine inanıyorum. Hepsinin ücretsiz olması, son teknolojik cihazların sağlık merkezlerinde kullanılması beni ayrıca memnun etti.”

ARŞİV