Sağlıklı ve doğru beslenme

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı tarafından “Sağlıklı beslenme ve doğru beslenme” konulu sunum yapıldı

14 Ocak 2016 - 14:34
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Ecem Baydı tarafından “Sağlıklı beslenme ve doğru beslenme” konulu sunum yapıldı. 
Katı yağlardan ve tuzdan uzak durulması gerektiğini, yağlanmaya şekerin sebep olduğunu,  tuzun vücutta ödem yaptığını, susamayı beklemeden bol su içmek gerektiğini, kızartma yerine sebzeleri suda haşlayarak tüketmenin beslenme açısından son derece faydalı olduğunu ifade eden Nur Ecem Baydı; kış aylarında çorbanın düşük kalorili ve bol hacimli olması nedeniyle sofrada diğer yemeklere yönelmeyi azalttığını, bu nedenle bol bol tüketilmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı. Daha sonra konukların merak ettikleri soruları cevaplandırdı.

DOĞA SLAYT GÖSTERİSİ
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde  Görsel Etkinlikler Komitesi’nden Yücel Müftüoğlu ve Zuhal Özaydın’ın birlikte hazırladıkları Güzel Doğa Fotoğrafları slayt gösterisi yapıldı. Gösteriyi büyük beğeniyle izleyen mahalleli ve gönüllüler bu tür gösterilerin periyodik olarak yapılması istedi.

OKULDA YILBAŞI KUTLAMASI
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi yönetim kurulu üyelerinden Aydoğan Dülger ile Ayşen Gürer, Mediha-Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Okuluna  giderek  öğrencilerle birlikte yılbaşı  kutlaması yaptılar. Gönüllülerin hazırladıkları yılbaşı hediyelerini alan öğrencilerin mutluluğu duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

ARŞİV