Sahasız kentin takımları maça hazır

Henüz halka açık bir spor kompleksi bile bulunmayan Kadıköy’de amatör futbol kulüplerini bu sezon da zorluklar bekliyor.

19 Eylül 2014 - 12:54
Sahası olmayan futbol kulüplerinin bu sezon da maçlarını deplasmanlarda oynayacağını söyleyen Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna “Kadıköy’ün kulüpleri olarak artık kendi sahamızda oynamak istiyoruz” dedi.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Henüz halka açık bir spor kompleksi bile bulunmayan Kadıköy’de amatör futbol kulüplerini bu sezon da zorluklar bekliyor. 11 futbol kulübünün Amatör Liglerde Kadıköy’ü temsil edeceğini söyleyen Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, Kadıköy’deki kulüplerin en büyük sorununun kendi sahalarına sahip olamamak olduğunu söyledi. 
 
Kadıköy Kulüpler Birliği Başkanı Taşkın Tuna, yaklaşan İstanbul Amatör Ligleri öncesi spor kulüpleri açısından Kadıköy’deki son durumu değerlendirdi. 2014-2015 Futbol sezonunda İstanbul Süper Amatör Ligi’nde bir, İstanbul 1. ve 2. Amatör Liglerinde de 5’er takımın mücadele edeceğini söyleyen Taşkın Tuna, maddi nedenlerden dolayı henüz transfer dahi yapamayan kulüplerin yeni sezon hazırlıklarını heyecanla sürdürdüğünü belirtti. Taşkın Tuna, Kadıköylü kulüplerin yetkililerden daha fazla ilgi beklediğini de ifade etti.
 
KADIKÖY KULÜPLER BİRLİĞİ HEYECAN GETİRDİ
Kadıköy Kulüpler Birliği’nin geçtiğimiz Mayıs ayında kurulması ve aktif şekilde çalışmalara başlamasıyla futbol kulüplerinde de heyecan oluştuğunu ifade eden Taşkın Tuna, geçici yönetim kurulunun zorlu geçen kuruluş sürecini en iyi şekilde yönettiğini söyledi.
 
Kadıköy’de çok eski kulüplerin yıllardır zor şartlarda spora hizmet ettiğini belirten Taşkın Tuna, “Kadıköy Kulüpler Birliği’ni kurduktan sonra kentimizin spor yaşamında da bunun etkilerini görmeye başladık. Kulüplerimiz iyi bir hava yakaladılar. Bir heyecan oluştu. ‘Ben’ değil, ‘Biz’ anlayışı hakim oldu. Kulüpler Birliği çatısı altında spora hizmet için bir araya geldik. Gittiğimiz her yerde ses getiriyoruz. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.
 
TUNA: “BİZ HEP DEPLASMANDAYIZ”
Taşkın Tuna Kadıköy’de kulüplerin en büyük sorununun saha sıkıntısı olduğunu belirtti. Kadıköy’de bütün kulüplerin kullanabileceği nizami ölçülerde, içinde kulüplerin odalarının olabileceği bir spor sahası istediklerini vurgulayan Tuna, “Kadıköy’de amatör kulüplerin kullanabileceği bir sahanın olmaması dolayısıyla sıkıntı yaşıyoruz. Maçlarımızı hep deplasmanda oynuyoruz. Bunun için de maç başı ücret ödüyoruz. Antrenmanlar için de aynı durum sözkonusu. Bizim öncelikli sorunumuz saha. Diğer sıkıntılar bir şekilde hallolunur. Kadıköy’ün kulüpleri olarak artık kendi sahamızda oynamak istiyoruz. Fikirtepe’de kentsel dönüşüm bölgesinde ayrılacak bir yerde sahamızın olmasını istiyoruz. Taktir edersiniz ki amatör spor kulüpleri zorluk içinde. Her şeye rağmen spora, gençliğe hizmet ediyoruz ve bu bize mutluluk, güç veriyor” diye konuştu.
 
Tuna, Kadıköy Belediyesi’nin yeni sezonda futbol maçlarına gidip gelmeleri konusunda kendilerine araç desteği vermesinden duyduğu memnuniyeti de ifade etti.
 
KONGREYE GİDİLİYOR
Kadıköy Kulüpler Birliği,  17 Eylül’de kongre düzenleyecek. 11 kulüpten 3’er temsilci kongreye katılacak. “Geçici yönetim olarak gönül rahatlığı içinde görevimizi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra biraz daha rahatlamış ama yine aynı heyecanla işlerin yürüyeceğini düşünüyoruz. Aday olup olmayacağım konusunda şu anda bir açıklama yapmayı uygun görmüyorum. Arkadaşlarım teveccüh gösterirlerse bu şekilde gider. Başka bir oluşum çıkarsa biz kulüp olarak tabiî ki ona da katkımızı veririz. Kadıköy’de spor kazansın. Senelerdir kulüplerimiz bir araya gelememiş. Şimdi ise herkes uyum içinde, katkı vermenin heyecanı içindeler. ‘Ben’ yok ‘Biz’ var. Buraya kadar gelmek önemli” dedi.
 

ARŞİV