Sahil hattında usulsüzlük iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kadıköy sahil hattı başta olmak üzere Marmaray hattında usulsüzlük iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

19 Temmuz 2012 - 09:07

Maliye Bakanlığı’na ait Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da Kadıköy sahili başta olmak üzere bazı semtlerde usulsüz uygulamalar yaptığı iddiaları, Meclis gündemine geldi. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Kadıköy sahil hattı başta olmak üzere Marmaray hattında bulunan birçok apartman sakininin Milli Emlak tarafından mağdur edildiğini söyledi.  
Millî Emlak’ın, apartmanların bahçelerinin bir bölümünü Marmaray tren hattına bir hat daha eklemek bahanesiyle istimlak ettiğini ve aradan geçen zamanda istimlak edilen yerlerde herhangi bir çalışma yapılmadığının kamuoyu tarafından da bilindiğini hatırlatan Öğüt, bundan 4 yıl önce yapılan bir haksızlığı anlattı.
CHP’li Öğüt, banliyö tren hattına bir hat daha eklemek amacıyla Milli Emlak tarafından Marmaray hattındaki apartmanlardan birinin 10 metrekarelik bölümünün istimlak edildiğini, banliyö tren hattıyla ilgili henüz bir çalışma olmadığı için de söz konusu arsanın 4 yıldır atıl durduğunu söyledi. Öğüt’ün anlattıklarına göre Milli Emlak, söz konusu araziyi apartman sakinlerinin kullandığını iddia ederek 4 yıllık kira talebinde bulundu. Vatandaşın araziyi kullanmadığını belirten itiraz yazıları da reddedildi; üstelik bu red yazısına Milli Emlak’a ait olan alanın apartman sakinlerince tel örgü ile çevrilmesi gerektiğine ilişkin bir de yazı eklenerek... Böylesi bir talebin son derece ciddi bir sorun olduğu belirten Öğüt, “Araziyi tel örgü ile çevirme görevi mal sahibine ait olduğu gibi, Millî Emlak istimlâk ettiği araziye dört sene el sürmeyerek ve kira isteyerek vatandaşa adeta tuzak kurmuştur.” dedi. Bununla ilgili mağduriyeti İstanbul Anadolu yakasında birçok apartman sakininin yaşadığını da ifade eden Öğüt, bu iddiaları araştırmayan yöneticilerin de sorumlu olduğunu söyledi.

‘ADLİYE BİNALARININ MERKEZİLEŞTİRİLMESİ BÜYÜK SORUN’
İstanbul’da adliye binalarının merkezileştirilmesi de Öğüt’ün gündemindeydi. Adliyelerin üç büyük bölgede birleştirildiğini belirten Öğüt, sözlerini şu şekilde sürdürdü. “Bu ay itibarıyla Anadolu Yakası’nın da birleştiği nokta Kartal Adliyesi olacak. Kartal Adliyesi yer olarak belki o bölge için uygun, ama bütün Anadolu Yakası için örneğin Kadıköy için, Beykoz için,
Üsküdar için, Şile için uygun olmayan bir alan. Kadıköy’de adliye için ayrılmış bir alan vardı Hasanpaşa’da, salı pazarının yerinde. Maalesef burası adliye yapılmayarak adliye Kartal’a taşındı. Buraya da bir imam hatip lisesi yapılması düşünülüyormuş. Özellikle bu bölgeye toplanan adliyenin daha küçük bölgeler hâline getirilmesi konusunda hükümetinizin girişim yapmasını istiyoruz. Çünkü vatandaşlarımız ve çalışanlar için çok büyük zorlukları olacak, Kartal’a taşınmanın çok büyük sıkıntıları olacak.

ARŞİV