Sahiller alarm veriyor!

Yaz sıcakları bastırırken Kadıköy Belediyesi 7 ayrı bölgeden aldığı deniz suyu analiz sonuçlarını açıkladı

30 Haziran 2016 - 15:18
İstanbul’da bunaltıcı sıcaklarla birlikte denize girme sezonu da açıldı. Ancak her sezon olduğu gibi bu yaz da deniz temizliği merak konusu oldu. İstanbullular gönül rahatlığıyla nerede denize girebileceğini araştırıyor ama maalesef Kadıköy’den yine kötü haber var!
Kadıköy Belediyesi’nin 7 ayrı bölgeden örnek alarak yaptırdığı tahlillerden çıkan sonuçlar ürkütücü düzeyde.
28 Haziran’da açıklanan tahlil sonuçlarına göre 500 olması gereken koliform bakteri sayısı Caddebostan Plajı’nda 98 milyon, Kalamış Marina’da 9 milyar 10 milyon olarak ölçüldü. Sınır değeri 100 olması gereken e.coli ise Caddebostan Plajı’nda 58 bin, Kalamış Marina’da 20 milyon.

“DENİZE GİRMEYİN!”
Tahlil sonuçlarını yorumlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu; “Vatandaşlarımızı denize girmemeleri konusunda iki yıldır uyarıyoruz. Bu yıl da ne yazık ki değişen bir şey yok. Kadıköy’deki plajların hiç birinden denize girilmemesi gerekiyor. Koli basili oranı salgın hastalıklara neden olabilecek düzeyde. Dere ıslah çalışmaları bitmediği sürece Kadıköy zehirlenmeye devam edecek. Bu çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz.” dedi.

UYGUN DEMİŞLERDİ
Yeni sezondaki ilk açıklama 16 Haziran’da İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü’nden gelmişti. Açıklamaya göre; kentteki 86 plajın tamamı kullanıma uygundu. Açıklamada deniz suyu analizlerinin anlık olarak www.yuzme.saglik.gov.tr adresinden kontrol edilebileceği de belirtiliyordu.

ARŞİV