Şahkulu Sultan Dergâhı'nda Aşure günü

Göztepe’deki Şahkulu Sultan Dergâhı’nda organize edilen programda aşure ve pilav yenildi, birlik ve beraberlik için dualar edildi.

14 Aralık 2011 - 14:23

Hicri takvim aylarından Muharrem’in onuncu günü olan ve Aşure günü olarak bilinen gün dolayısıyla Şahkulu Sultan Dergâhı’nda da bir program düzenlendi.

Göztepe Merdivenköy Mahallesiİmam Ramis Tekke Altı Sokağı’nda bulunan ve 600 yıllık geçmişiyle Osmanlı’dan günümüze ulaşan Şahkulu Sultan Dergâhı’ndaki aşure günü programın;a Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
BİRLİK İÇİN DUA EDİLDİ
Şahkulu Sultan, Bizans’ın son dönemlerinde yaklaşık 1370-1380 yılları arasında İstanbul’a gelerek dergâhını kurar. Şahkulu Sultan, Bizanslılara karşı girişilen savaşta 1402 yılında şehit olur. Dergâh’ın bahçesine defnedilir ve adı Dergâh’a verilir. Günümüzde eğitimden, sosyal yardımlaşmaya ve dayanışmaya varana dek geniş bir alanda hizmet veren Şahkulu Sultan Dergâhı için Aşure Günü de önemli günlerden biriydi. Bu gün dolayısıyla binlerce insanın ziyaret ettiği mekânda düzenlenen programda aşure ve pilav yenildi, birlik ve beraberlik için dualar edildi.

ARŞİV