Sahrayıcedid Gönüllüleri 12 yaşında

Sahrayıcedid Gönüllüleri 12. yaşını Khalkedon Fenerbahçe tesislerinde kutladı.

27 Mart 2013 - 15:52
Sahrayıcedid Gönüllüleri 12. yaşını Khalkedon Fenerbahçe tesislerinde kutladı. Kutlama yemeğine gönüllülerin büyük bir çoğunluğu, eski başkanlar, Gönüllü Merkezi Koordinatörü Engin Baran, yönetim kurulu üyeleri Gülçin Ergün, Nurhan Kutman, Ayşen Gürer ile Haluk Okumuş ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Özdemir de katıldı. Yemek büyük bir coşku ve neşe içinde geçti. Açılış konuşmasını yapan Sahrayıcedid Gönüllüleri Başkanı Nurhan Karal Serdar, tüm gönüllülere birlik beraberlik içinde nice uzun seneler birlikte olmayı dileyerek, katkılarından dolayı geçmiş dönem gönüllü başkanlarına, Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu üyelerine ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’e teşekkür etti.

YENİ İMAR PLANI KONUŞULDU
Sahrayıcedid Gönüllüleri 13 Şubat Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Erol Özyurt’u konuk ettiler. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda Özyurt, katılımcıları Yeni İmar Planı hakkında bilgilendirdi. Soru-cevap şeklinde geçen toplantı mahalle sakinlerinden büyük ilgi gördü.

ÇEVRE BİLİNCİ
Sahrayıcedid Gönüllü Evi’nde Kadıköy Belediyesi’nden çevre mühendisi Merve Kulbakan ile Suzan Bodur gönüllülere çevre bilinci üzerine bilgi verdi. Elektrikli ve elektronik atıkların çevreye ve doğaya verdiği zararları kapsamlı bir şekilde açıkladı. Diğer yandan atık yağların su, doğa ve kanalizasyon sistemleri üzerinde verdiği zararları anlattı.

BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMINA DİKKAT!
Sahrayıcedid Gönüllüleri; Defne Parkı Gönüllü Evi’nde Dr. Mehmet Akif Yılmaz’ı konuk etti. Katılımcıları ilaç kullanımı hakkında bilgilendiren Dr. Yılmaz, ilaçların sadece doktor kontrolünde kullanılması gerektiğini vurguladı ve yararı olduğu kadar yan etkilerinin de olduğunu anlattı. Bilinçsizce kullanılan ilaçların ileride büyük zararlar verebileceğinin altını çizdi.

ARŞİV