Sahrayıcedid'de ‘diş sağlığı' semineri

Sahrayıcedid Gönüllüleri’nin “Diş sağlığı” konulu sağlık semineri, 24 Ocak Cuma günü Defne Parkı Gönüllü Evi’nde yapıldı.

13 Şubat 2014 - 09:06
Diş hekimi Tuncay Ertekin, günlük hayatta kullanabileceğimiz diş sağlığı ile ilgili bilgileri gönüllülerle paylaştı. Protez, porselen kaplama dişler ve implant uygulamalarındaki son gelişmiş tekniklerini anlattı.
Protez takmadan önce nişasta esaslı diş yastığı alt ve üst çeneye uygulandığında protezin kullanım esnasındaki sıkıntılarının giderildiğini ve kullanıcıya büyük bir rahatlık sağladığını belirten Dr. Ertekin, protezlerin senede bir kere protez laboratuvarında cilalatılması gerektiğini söyledi. İmplant uygulamasının yapılabilmesi için kişinin şeker hastası olmaması ve kemik yoğunluğunun normal seviyelerde olması gerektiğini belirten Dr. Ertekin, orta sertlikte bir diş fırçası ile günde iki kez dişlerimizi fırçalamanın, diş ipi kullanımın ve haftada bir kere tuzlu su ile ağız gargarası yapmanın diş sağlığı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca diş fırçalarının en az üç ay en fazla altı ayda bir yenilenmesi gerektiği de sözlerine ekledi.

ARŞİV