Sahrayıcedid'de mahalle toplantısı

Mahalle sakinlerinin muhtarla buluşması, görüş ve şikâyetlerini iletmesi amacıyla Sahrayıcedit’te düzenlenen toplantıda konuşan Mahalle Muhtarı Seval Özkan...

18 Nisan 2012 - 14:14

Mahalle sakinlerinin muhtarla buluşması, görüş ve şikâyetlerini iletmesi amacıyla Sahrayıcedit’te düzenlenen toplantıda konuşan Mahalle Muhtarı Seval Özkan, bu tür toplantılara katılımın artmasının sorunların çözümünü hızlandıracağını söyledi. 

Sahrayıcedit Muhtarı Seval Özkan tarafından başlatılan mahallenin ortak sorunların belirlenmesi, ilgili kuruluşlarla mahalle sakinlerinin de katılımı ile daha etkili iletişim ile çözümlerin sağlanması için başlatılan sokak toplantıları tamamlandı.
1 Nisan Pazar günü Gözcübaba Lisesi’nde yapılan toplantıda vatandaşların problemlerinin, “oto galerilerinin kaldırımları ve yolları işgal ederek, sokakları kirletmeleri”, “otopark haline gelen sokaklar”, “sokağa kurulan cumartesi pazarı” ve “artan baz istasyonları” gibi konularda yoğunlaştığı belirlendi. Trafik problemi Atatürk Caddesi ve E-5 Yenisahra girişinin artık tamamen kilitlendiği, Metro durağının açılması ile buradaki trafik yükünün daha da artacağı ve bu soruna acil çözüm üretilmesi gerektiği konusuna da dikkat çekildi. Ayrıca mahallede bulunan boş arazilerin öncelikli olarak çocuklar, gençler için spor tesisleri, kültür merkezi, kütüphane gibi değerlendirilerek vatandaşların kullanımına açılması konuları öne çıktı.
Başlatılan ve planlanan sosyal projelerden de bahsedilen toplantıda, özellikle Şener Birsöz İlköğretim Okulu öğrencileri ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında mahallede yaşayan yaşlı, hasta, ihtiyaç sahibi kişilere yapılan ziyaretlerden hem vatandaşların, hem öğretmen, öğrencilerin ve velilerin memnuniyeti ile düşünceleri aktarılarak, bu projelerin yaygınlaştırılmak istendiğinin de altı çizildi.
 
MAHALLE MECLİSİ OLUŞTURULUYOR
 
Muhtar Özkan, Mahalle Meclisi oluşturulması projesini tamamlamaktan duyduğu heyecan ve memnuniyeti belirtti. Günümüzde 40-50 bin nüfuslu mahalleyi bir muhtar ve ihtiyar heyetinin yönetmesinin zorluklarına dikkat çeken Özkan, bu nedenle sokak temsilcilerinden oluşan bir mahalle meclisi oluşturduklarına değindi. Bu şekilde her türlü problemi anında haber almak ve hemen ilgililere iletilmesini sağlayarak çözüme gidilmesinin daha kolay olacağının altını çizdi. Ayrıca mahalle sakinlerinin kendi sorunlarının çözümünde kendilerini bir paydaş olarak gördüklerinde sağlayacakları katkı ve sinerjinin mahalleye getireceği katkının büyük olacağını düşündüğünü söyledi.
Yaklaşık 60 sokak ve 1000 kadar binanın dolaşılarak yönetici ve/veya görevlilerle görüşülüp toplantıya davet ettiğini, birbirine yakın ve ortak sorunları olan gruplar halinde sokak sakinlerinin katılımı ile altı ayrı toplantı yapıldığını hatırlatan Özkan, sorunların çözülmesi ile daha güzel bir Sahrayıcedit'te yaşamak için mahalle sakinlerinin desteği ile çalışmalarına devam edeceklerini ve “Mahalle Meclisi Açılışı”nın 22 Nisan 2012 Pazar günü Kozyatağı Kültür Merkezi'nde 14:00-16:00 saatleri arasında yapılacağınııkladı.
Tüm mahalle sakinlerini açılışa davet eden Özkan katılımcılara teşekkür etti.

ARŞİV