Sahrayıcedid'te 'Açık Kütüphane'ye ilgi yoğun

Sahrayicedid Mahallesi’nde gerçekleştirilen sosyal projelerle mahalle sakinleri arasında yardımlaşma ve dayanışma duygusu güçlendirilmeye çalışılıyor.

08 Ağustos 2014 - 08:04
Sahrayicedid Mahallesi’nde gerçekleştirilen sosyal projelerle mahalle sakinleri arasında yardımlaşma ve dayanışma duygusu güçlendirilmeye çalışılıyor.


Mustafa SÜRMELİ

Sahrayıcedid Mahalle Muhtarı Seval Özkan tarafından 2011 yılında başlatılan “Açık Kütüphane” projesi büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında; vatandaşlar tarafından Mahalle Muhtarlığına bağışlanan ders kaynak, sınavlara hazırlık, öykü, roman, yabancı dil kitapları, yine mahalle sakinleri tarafından ücretsiz olarak sahipleniliyor ve mahalle sakinleri arasında bir kitap değiş tokuşu sağlanmış oluyor.Proje ile ilgili bilgi veren Muhtar Seval Özkan, “Mahallemiz içinde başlattığımız bu proje kapsamında muhtarlığımız kitap değiş tokuş merkezi haline geldi. Toplanan kitaplar, düzenlenip yeni sahiplerini bulmaları için kütüphanemizde sergileniyor ve ihtiyacı olan öğrenci ya da vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak alınıyor. Kitap fiyatlarının çok yüksek olduğu günümüzde mahalle sakinleri arasında başlatılan bu uygulama ile mahalleli dayanışması sağlanıyor. Gün geçtikçe daha çok mahallelinin ve öğrencinin katılımı ile projenin uygulama alanı genişliyor. Öğrenci, veli ve vatandaşlardan gelen olumlu yöndeki geri bildirimler ve katkılar projenin gelişmesini sağlıyor. Mahallemiz ihtiyaçları karşılandıktan sonra kalan kitaplar ise diğer ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” dedi. “Açık Kütüphane”nin her geçen gün daha çok kişiye ulaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan, hem öğrencilere kitap desteği sağlamak hem de daha çok kişinin kitap okumasına yardımcı olabilmek amacıyla başlatılan projenin gelişmesini görmek ve olumlu geri dönüşler almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.Muhtar Seval Özkan bundan sonraki hedeflerinin vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda “Açık Kütüphane”nin daha da büyütülerek çağdaş kütüphane koşullarına taşınması için çalışmak olduğunu belirtti.

SAHRAYICEDİD’TE ‘İKİNCİ EL GİYSİ PROJESİ’

Sahrayıcedid Mahallesindeki diğer proje ise “İkinci El Giysi” ve “İkinci El Eşya projesi”.Bu kapsamda mahalle sakinleri tarafından muhtarlığa bağışlanan erkek, kadın, çocuk ayakkabı, çanta, palto gibi ikinci el temiz giysi ve eşyalar Muhtarlıkta ayrıştırılıp sergileniyor ve yine ihtiyacı olan mahalle sakinlerine ücretsiz olarak dağıtılıyor.Proje ile mahallede sosyal dayanışma ve paylaşım her geçen gün artıyor. Ayrıca Mahalle Muhtarlığı’na diğer bölgelerden gelen talepler değerlendirilerek olanaklar doğrultusunda ihtiyacı olan ilçe ve illere de yardımlar gönderiliyor.Proje kapsamında birçok yere yardımları ulaştırdıklarını anlatan Muhtar Seval Özkan, mahalle sakinlerinin projeyi sahiplenmesiyle birlikte yardımların artarak devam ettiğini belirtti. Sosyal Projeleri Sahrayıcedid Mahalle Meclisi kurulduktan sonra önce kendi muhtarlığında başlattığını daha sonra ise yaygınlaştırdıklarını ifade eden Özkan, olanaklar ölçüsünde giysi, kitap dayanışmasının devam ettiğini belirtti.



ARŞİV