Sanatla şiddeti sorguladılar

Kadıköy Belediyesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir panel düzenlendi...

16 Mart 2012 - 10:21

Kadıköy Belediyesi ve Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi işbirliğiyle, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir panel düzenlendi. Kadına yönelik artan şiddete dikkat çekmek ve sanatın şiddetin azalmasındaki etkisini anlatmak amacıyla düzenlenen “Sanat Şiddeti Sorguluyor” paneli 9 Mart Cuma günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen'in yönettiği panelde; İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü av. Nazan Moroğlu, sümerolog-yazar Muazzez İlmiye Çığ, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi heykeltraş Prof. Dr. Meriç Hızal, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi ressam Prof. Dr. Mustafa Pilevneli ve Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk  El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Atlıhan konuştu. Panelin ardından İstanbul Üniversitesi Konservatuarı’ndan Özlem Çakman, “Kelebek Kadınlar” adlı bir performans sergiledi ve “Uluslararası Kadın Sanatçılar Resim Sergisi”nin açılışı yapıldı.
 
Fotoğraflar: Arzu İŞGÜZAR

ARŞİV