ŞANS KAPIDA

Yeni yılda en büyük beklenti, sağlık, mutluluk, huzur ve biraz da şans...

25 Aralık 2014 - 15:34
 Yeni yılda en büyük beklenti, sağlık, mutluluk, huzur ve biraz da şans...  
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Pek çok kişinin şansını denemek için oynadığı oyunlardan biri de yılbaşı piyangosu. 2015 yılbaşı piyango biletleri; Aralık ayı başından beri çeyrek 12 buçuk, yarım 25, tam 50 TL’den satışta.
Kadıköy’ün merkez piyango bayisi Hasan Karaman, daha çok çeyrek biletlerin satıldığını söylüyor Yeni yılın herkese mutluluk, sağlık ve bol kazanç getirmesini dileyen Karaman, 2 yıldır Kadıköy merkez gişesi olarak piyangoculuk yapıyor.  
“BEN DE ŞANSIMI DENEYECEĞİM”
Adıyamanlı piyango bayii Hasan Karaman, 93 yılından bu yana İstanbul’da yaşadığını, iki yıl öncesine kadar tekstil işiyle uğraştığını anlatıyor. Ekonomik nedenlerle işini bırakmak zorunda kaldığını ve piyangoculuğa başladığını belirten Karaman, “Nasip kısmet meselesi. Şansını deneyeceksin derler ya” diye düşünerek piyango bayiliğine başladığını söylüyor.  
En son 19 Kasım büyük ikramiye çekilişi olmak üzere, iki defa büyük ikramiye çıkan biletin kendi gişesinden satıldığını vurgulayan Karaman, son günlere doğru 5 tane bilet alacağını ve şansını denemeyi istediğini söylüyor ve ekliyor:
Biri kız diğeri erkek olmak üzere iki çocuk sahibi olan Karaman, “Eğitim, her şeyin başı eğitim… Ben de şansımı deneyeceğim ve bilet alacağım. Tamamen şans işi. Kazanırsam fakir fukaraya yardım eder, okula, eğitime destek veririm. Çocuklarımın iyi bir eğitim alması için de parayı kullanırım.”
KÖYÜME SU GETİRİRİM
Sokak piyangocularından Deniz Akçilad ise 9 yıldır İstanbul’da yaşıyor. Kars’ın Digor ilçesinden olan Akçilad, ortaokul mezunu. Boyacılık, pazarcılık, inşaat işleri yaparak geçimini sağlamış şimdiye kadar. 5-6 yıldır Kadıköy’de piyangoculuk yapıyor. Evinin geçimini bu işten sağlayan Akçilad, satışın geçen yıllara göre az olduğunu söyledi.
“Yeni yılın bereket, huzur getirmesini diliyorum. Ben de 4 bilet aldım. Birini kızım, birini oğlum, birini eşim için. Tabi bir tane de kendime. Çıkarsa ilk önce köyüme güzel bir yatırım yapacağım. Su getireceğim. Tankerlerden alıyoruz suyumuzu. Köprü yaptıracağım. Gerçekten… Köyüme güzel bir çekidüzen vereceğim” diyen Akçilad’ın büyük ikramiyeyi kazanandan da tek isteği var: Fakirlere destek olması…
YENİ YIL YENİ UMUT
Yeni yıl piyango bileti alanların görüşleri de şöyle:
-Furkan Can: Çeyrek bilet aldım. Eğer kazanırsam yapacak çok şeyim var.
-Erman Pür: Rahat bir yaşam sürerim. Ama öğrenimimi en iyi şartlarda sürdürmek isterim.
-Faruk Demirci: Kazanırsam yatırım yaparım. Paraya para katmak lazım. Yüklü miktarda parayı yatırımda değerlendirmeli. Balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek lazım.
-Erdal Önal: Çıkarsa ne yapacağım. Garibanlara dağıtacağım.
 
 

ARŞİV