‘Saraylar sizin, sokaklar bizim'

‘Ak Saray’ adıyla anılan Cumhurbaşkanlığı konutu, Kadıköy’de yapılan yürüyüşle protesto edildi.

11 Aralık 2014 - 14:17
‘Ak Saray’ adıyla anılan Cumhurbaşkanlığı konutu, Kadıköy’de yapılan yürüyüşle protesto edildi.
 
Aysel KILIÇ
 
“Ak Saray” adıyla anılan Cumhurbaşkanlığı konutu, protestoların odağında. Son günlerde yapılan eylemlerin bir adresi de Kadıköy’dü. Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Kent Savunması, Validebağ Savunması, Kadıköy Kent Dayanışması ve Diren Kadıköy Yoğurtçu Parkı Forumu, Kadıköy’de bir yürüyüş düzenleyerek AKP politikalarını protesto etti. Kadıköy Boğa Heykeli önünde toplanan kalabalık, Bahariye Caddesini aşarak Kadıköy’ün ara sokaklarını müzik eşliğinde dolaştı. Grup, “Validebağ halkındır halkın kalacak”, “Saraylar sizin, sokaklar bizim”, “Yalanın, talanın iktidari AKP” yazılı dövizler ve pankartlar açtı. Hürriyet Bandosu eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Süreyya Operası önünde sona erdi.
“EN BÜYÜK KAÇAKÇI AKP”
Grup adına açıklama yapan Ayşe Demir, Kaç-Ak Saray'ın maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira olduğuna dikkat çekti ve şunlar söyledi: “Gerçekçi tahminlere göre ise bu rakam 5 milyar liranın üzerinde. Bu yükün yanı sıra kaçak inşaat vasfı, AKP'nin hukuk tanımaz, antik demokratik kimliği bir kez daha ortaya çıktı. Bugün şantiyelerde, fabrikalarda, tarlalarda işçi sağğına ve iş güvenliğine fuzili masraf diye bakan AKP,  işçi cinayetlerine, katliamlarına yol açan, kayıtsız kalan en büyük ‘kaçakçının’ kendisi olduğunu bize kanıtlıyor.”
“Bu yağma ve talan düzenine karşı herkesi sokağa çağırıyoruz” diyen Ayşe Demir, eylemlerinin süreceğini belirtti. Grup, sloganlar eşliğinde dağıldı.
 

ARŞİV