Şarkılar Anka bebek için

Doğuştan kanser hastası olan Anka bebek için 7 Şubat Cuma saat 20.00’de Kadıköy NHKM’de dayanışma konseri düzenlenecek.

06 Şubat 2014 - 09:10
 
Doğuştan kanser hastası olan Anka bebek için 7 Şubat Cuma saat 20.00’de Kadıköy NHKM’de dayanışma konseri düzenlenecek.
 
90’lı yılların popüler şarkısı “Yankee Go Home” ile bilinen Şehir Işıkları grubunun üyelerinden Aşkın Aldanmaz’ın 2012’de doğan kızı Anka, başında bir benekle dünyaya geldi. Doktorlar bu lekeye uzun süre “doğum lekesi” dedi ama iki ayın sonunda Anka bebeğin lekesi büyüyüp şişince ameliyat oldu. Ameliyatın ardından patolojiye giden beneğin, kanserli olduğu ortaya çıktı. Aile o günden itibaren hızlı bir tedavi sürecine başladı. Anka’nın tedavisi, devlet hastanelerinde kanserli bir bebek için yeterli ortam olmadığından özel hastanede devam etti. Cerrahi müdahalenin ardından kanserin, Anka’nın boynundaki lenf bezlerine de sıçradığı anlaşıldı. Anka bebek şimdiye kadar 10 kemoterapi gördü, iki tane daha görecek. Boynundaki lenfler için ameliyat olan Anka, şimdi ikame tedavisi görüyor. Tedavi süreci ise hayli zor geçiyor. Aile, bağışıklık sistemi zayıflayan Anka’nın her tedavisi için ortalama 15-20 bin TL harcamak zorunda.
 
‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’
Anka bebek sosyal medyada da çok yankı uyandırınca Sağlık Bakanlığı aileyi aradı ancak bebeğin sosyal güvencesi olmasına rağmen tedavi ücretleri doktorun anlaşması olmaması nedeniyle karşılanmadı. Ailenin çevresi, yurttaşlar ve sanatçı dostların yardımlarına rağmen son tedavi sürecine maddi zorluklarla başlandı. Şimdi bu zorlu süreçte aileye destek olmak için sanatçılar bir araya gelecek ve şarkılarını Anka için söyleyecek. Konser, 7 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de, Kadıköy Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Anka bebek için Peyk, İlkay Akkaya, Renan Bilek, Fırat Tanış, Hale Tüblek, Beyoğlu Kumpanya, Taner Öngür, Nejat Yavaşoğulları ve 90’lar dizisi oyuncuları sahne alacak.
Konsere katılacak sanatçılardan Renan Bilek, “Anka’nın vücudu çok iyi direniyor, büyüdükçe daha da güçleniyor. Kanserin birinci derecede yenecek olan şey moral. 14 aylık bir bebeğin moralini de ancak annesiyle babası yüksek tutabilir. Biz sadece onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz” dedi. Bilek, şöyle devam etti: “Doğum günü partisi olarak düşünün bunu. Hayata dönüş için. Şenlik gibi bir dayanışma konseri düzenliyoruz. Bir araya geldiğimiz zaman yalnız değilsiniz, atlatacağız demek için...”

ARŞİV