Savaşa karşı sahadaydılar

​Ukrayna'da yaşanan savaşa dikkat çekmek ve mağdurlara yardım için Fenerbahçe ile Shakhtar Donetsk, dostluk maçında karşı karşıya geldi. Kadıköy’deki müsabakayı, Sarı-Lacivertliler, tek golle kazandı

13 Nisan 2022 - 13:43

Fenerbahçe Futbol Takımı, "Ukrayna'da barış" temasına dikkati çekmek ve katkı sağlamak amacıyla başlatılan "Shakhtar Donetsk Global Tour" kapsamında, 19 Nisan Salı günü özel bir maç yaptı. Sarı-Lacivertliler bu maçı, Enner Valencia’nın 26. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Futbolun evrensel gücüyle barış için farkındalık yaratılması adına Ülker Stadı'nda "Barış için futbol" temasıyla oynanan karşılaşmadan önce, Ukrayna'nın milli marşı, ardından da İstiklal Marşı ile okundu. Ayrıca Ukrayna'daki savaşta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, Shakhtar Donetsk CEO'su Sergei Palkin'e müsabakanın anısına plaket takdim etti.

SZALAİ SAKATLANDI

Macar stoper Attila Szalai, karşılaşmanın 67. dakikasında sakatlık yaşayarak yerde kaldı. Sedyeyle saha dışına taşınan Szalai'nin yerine Çağtay Kurukalıp oyuna dahil oldu.

15’İNDEKİ OYUNCU

Teknik direktör İsmail Kartal bu maçta gençlere şans verdi. Fenerbahçe'nin 15 yaşındaki futbolcusu İsak Vural, ilk kez A takım forması giydi. Vural,  karşılaşmanın 75. dakikasında Arda Güler'in yerine oyuna dahil oldu. Sarı-lacivertli ekipte 2021'de Arda Güler, 2020'de Ömer Faruk Beyaz ve 2012'de Recep Niyaz 16 yaşında sahaya çıkmıştı.

GELİRİ ÇOCUKLARA BAĞIŞLANACAK

Ukraynalı bazı futbolseverler de mücadeleyi tribünden takip etti. Geliri savaş nedeniyle zarar gören insanlar ve çocuklar için bağışlanacak karşılaşmayı 11 bin 781 biletli taraftar izledi. Müsabaka sonrası iki takımın futbolcuları birlikte tribünleri gezip, taraftarları selamladı.

 SAVAŞ NEDENİYLE ÜÇ ŞEHİR DEĞİŞTİRDİ

Ukrayna’daki Donetsk şehrinin bir takımı olan kulüp, 2014’teki Donbass savaşı nedeniyle önce Lviv’e, sonra da Harkov’a taşınmak zorunda kalmıştı. Kulüp, Mayıs 2020’den bugüne maçlarını başkent Kiev’de oynuyordu.

KADIKÖYLÜ ÇOCUKLAR MAÇTA

Kadıköy Belediyesi, ilçede yaşayan sosyo-ekonomik düzeyi düşük durumda olan çocukları maça götürdü. 80’e yakın kızlı-erkekli öğrencinin katıldığı maçta heyecan büyüktü. Maça gelmiş olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren çocuklar, dostluk maçı olduğu için skorun da berabere olmasını diledi. 

(fotoğraflar Gürbüz Engin)

 

ARŞİV