Şehir Tiyatroları'dan 100. Yıl Sergileri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 100. yılını iki önemli sergiyle kutluyor.

19 Mart 2014 - 13:20
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 100. yılını iki önemli sergiyle kutluyor.
  
100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatroları, “Alnında Işığı İlk Hissedenler” “Darülbeda-i’den Şehir Tiyatroları’na 100 Yıl” başlıklı fotoğraf sergisini City’s Nişantaşı’nda izleyiciyle buluşturuyor. 5 Mart’ta açılan ve 31 Mart 2014 tarihine kadar devam edecek olan sergi, daha sonra İstanbul’un çeşitli mekânlarında gezilebilecek.
1914’ten 2014’e “sahne tozunun tere, kana, sahneye adanmış yaşamlara karıştığı koca bir yüzyıl” siyah-beyaz fotoğraflarla Şehir Tiyatroları tarihini gözler önüne seriyor. “Alnında ışığı ilk hissedenler”in 100 yıllık öyküsünün yer aldığı sergide başta tiyatronun duayeni Muhsin Ertuğrul olmak üzere Cahide Sonku’dan, Bedia Muvahhit’e, Vasfi Rıza Zobu’dan Kemal Gürmen’e Şehir Tiyatroları’nın efsane sanatçılarının portreleri ve 100 yıllık zaman içinde sahnelenen oyunlarından bazı kareler yer alıyor.
 
KOSTÜM TASARIMI SERGİSİ HARBİYE’DE
Şehir Tiyatroları, yakın geçmişinden oluşan kostüm tasarımı sergisini de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi fuayesinde izleyiciyle buluşturuyor.
Şehir Tiyatroları’nın 100. yıl kutlamaları vesilesiyle Şehir Tiyatroları başdramaturgu Zuhal Ergen ve Şehir Tiyatroları kostüm tasarımcısı Nihal Kaplangı’nın biçimlediği sergide, geçmişten bugüne Şehir Tiyatroları’nda sahnelenmiş bazı oyunlardan kostüm tasarımları yer alıyor.
2013-2014 tiyatro sezonu sonuna kadar açık kalacak olan sergide; Özsoy Opereti, Ferhat ile Şirin, Bizans Düştü, Düğün Ya da Davul, 4. Murat, Çılgın Dünya, Onlar Ermiş Muradına gibi oyunların kostüm tasarımları ziyaret edilebilir. Sergi, önümüzdeki sezonda Şehir Tiyatroları’nın diğer sahnelerinde de devam edecek.

ARŞİV